MotoGP'de şampiyon Fabio Quartararo

24.10.2021 - 17:02 | Son Güncellenme: 24.10.2021 - 17:07

Spor haberleri... MotoGP Dünya Şampiyonası'nda şampiyonluğu Monster Energy Yamaha takımının Fransız pilotu Fabio Quartararo kazandı.

MotoGP'de şampiyon Fabio Quartararo

AJANSSPOR-HABER

Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonu Moto GP'de şampiyon sezonun bitimine 2 hafta kala belli oldu. Monster Energy Yamaha takımının Fransız pilotu Fabio Quartararo şampiyonluğu garantiledi.

Sezonun 16. mücadelesi İtalya Grand Prix'si, Rimini bölgesindeki 4,2 kilometrelik Dünya Misano Marco Simoncelli Pisti'nde 27 tur üzerinden yapıldı. Yarışı dördüncü sırada tamamlayan Quartararo, pilotlar klasmanında 267 puana ulaştı.

MotoGP'de şampiyon olan ilk Fransız 

22 yaşındaki pilot, MotoGP Dünya Şampiyonası'nda zirveye adını yazdıran ilk Fransız sürücü olmayı da başardı.

Bu sezon Quartararo'nun şampiyonluk yarışındaki en önemli rakibi Ducati Lenovo takımının İtalyan pilotu Francesco Bagnaia ise ilk sıradan başlayarak aynı sırada götürdüğü yarışın bitimine 5 tur kala kaza yaparak diskalifiye oldu ve zirve olasılığını sonraki haftalara taşıyamadı.

İtalya'daki yarışı, Repsol Honda takımının İspanyol pilotu Marc Marquez ilk sırada tamamlarken, takım arkadaşı ve vatandaşı Pol Espargaro liderin 4.859 saniye ardından ikinci, Avintia Esponsorama'dan İtalyan Enea Bastianini ise liderin 12.013 saniye gerisinde üçüncü oldu.

Sezonun 17. yarışı Portekiz Grand Prix'si, 7 Kasım'da koşulacak

Senin için hazırladığımız haberler