FSCB Başkanı Gigi Becali: "Galatasaray, Olimpiu Morutan'ın ilk taksitini ödemedi"

17.01.2022 - 17:05 | Son Güncellenme: 18.01.2022 - 00:03

FSCB Başkanı Gigi Becali, Galatasaray'ın Olimpiu Morutan transferinde ilk taksiti ödemediğini, FIFA'ya gitmek istemediklerini söyledi. İşte detaylar...

FSCB Başkanı Gigi Becali: "Galatasaray, Olimpiu Morutan'ın ilk taksitini ödemedi"

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Sezon başında bonservisi alınarak, kadroya dahil edilen Olimpiu Morutan'ın eski kulübü FSCB'den flaş açıklama geldi. Kulüp Başkanı Gigi Becali, Galatasaray'ın Morutan için ilk taksiti henüz ödemediğini söyledi.

"Şu ana kadar hiç para alamadım"

Romanya'dan ProSport'a açıklamalarda bulunan Başkan Becali, "Galatasaray'dan şu ana kadar hiç para alamadım. Kasım ayında 3.5 milyon euro'nun ilk taksidi olan 700 bin euro'yu ödemek zorundaydılar. İlk taksitimi bir an önce tahsil etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

"Türkler'i FIFA'ya vermek istemiyorum"

Galatasaray'ı şikayet etmek istemediği belirten Becali, "Türkler'i FIFA'ya vermek istemiyorum. Onlar, yapması gerekenleri biliyorlar." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın ödeme planı

ProSport'un belirttiği detaylara göre Galatasaray, 10 Kasım 2021'de 700 Bin Euro, 10 Mart 2022'de 750 Bin Euro, 10 Eylül 2022'de 900 Bin Euro ve 10 Ocak 2023'te 1.15 Milyon Euro ödemesi gerekiyor.

Bir de bonus var

Olimpiu Morutan'ın, Galatasaray ile 15 resmi karşılaşmaya çıkmasından dolayı, eski kulübüne ödenmesi gereken 600 Bin Euro bonus bedeli de bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Flaş iddia: Galatasaray'da Olimpiu Morutan ile yollar ayrılıyor mu?
Habere Git

Morutan eski kulübüne geri dönebilir!

Öte yandan ProSport, Galatasaray'da istenilen performansı gösteremeyen Olimpiu Morutan'ın eski kulübüne geri döneceğini iddia etti. İddiaya göre Morutan'ı kiralık olarak göndermek isteyen Galatasaray, FSCB ile 6 ila 18 ay arasında kiralık anlaşmaya varabilir.

Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen Domenec Torrent, oyuncu hakkında son kararı verecek olan kişi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray ile Yeni Malatyaspor, Morutan transferini görüşüyor!
Habere Git

Morutan'ın bu sezonki karnesi

Futbol kariyerine Cluj ile başlayan 25 Nisan 1999 doğumlu Olimpiu Morutan, FC Botosani ve FSCB gibi takımlarda forma giydi. 25 Ağustos 2021 tarihinde 3,50 Milyon Euro bonservis bedeli ile Galatasaray'a transfer olan Rumen oyuncu, Sarı-Kırmızılı forma ile 24 karşılaşmada görev aldı.

22 yaşındaki sağ kanat, çıktığı maçlarda 3 kez rakip fileleri havalandırırken, 4 kez de arkadaşlarına gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler