Hırvatistan Zaferinde Montella'nın taktiği Okan Buruk ve İsmail Kartal'dan

13.10.2023 - 12:18 | Son Güncellenme: 13.10.2023 - 12:32

Türkiye, Hırvatistan'ı deplasmanda 1-0 yenip Euro 2024 vizesini büyük oranda cebine koyarken; oynanan futbol da takdir topladı. Montella, maçta Okan Buruk ve İsmail Kartal'ın taktiğini büyük oranda sahaya yansıttı.

Hırvatistan Zaferinde Montella'nın taktiği Okan Buruk ve İsmail Kartal'dan

Yılmaz DİRİM - AJANSSPOR

A Milli Takım'da Vincenzo Montella, Hırvatistan karşısında ilk maçına çıktı. İtalyan teknik adam sahaya sürpriz isimleri sürdü. Montella'nın 11'inde Uğurcan Çakır, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Cenk Özkacar, Salih Özcan, İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu, İrfan Can Kahveci, Barış Alper Yılmaz yer aldı. 

Montella'dan 4 günde 3 puan!

Montella maç öncesi takımla kısa süre çalışma fırsatı bulabildi. Her ne kadar Türkiye Ligi'ni tanısa da Montella, Hırvatistan maçı öncesi takımla dört gün çalışabildi. 

Okan Buruk ve İsmail Kartal'dan Montella'ya destek

İtalyan taktisyen, bu süreçte İsmail Kartal ve Okan Buruk'la görüş alışverişinde bulundu. Vincenzo Montella, Okan Buruk ve İsmail Kartal'dan futbolcular hakkında bilgiler aldı. Hırvatistan maçında iki hocadan oyuncularını nasıl oynatması yönünde görüş alışverişinde bulundu.  

İlgini Çekebilir
Ali Koç'tan İsmail Yüksek'e sürpriz telefon
Habere Git

Kerem Aktürkoğlu - Barış Alper taktiği, işe yaradı

Montella'nın, Galatasaray'ın geçen sezon Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 3-0 yendiği maçta olduğu gibi Kerem ve Barış Alper'i oynatması dikkat çekti. Bu ikili ağır Hırvatistan defansını hızlarıyla yordu ve gol de Barış Alper'den geldi. Kerem Aktürkoğlu da tehlikeli pozisyonlar yakaladı. 

Ferdi Kadıoğlu ve İsmail Yüksek'e güven tam

Montella her ne kadar Adana Demirspor'dan tandığı Samet için sürpriz yapsa da yanında şans tandığı Ferdi ve İsmail Yüksek'e Fenerbahçe'deki gibi görev vermesi dikkat çekti.

Okan Buruk: "Yüzde 90 oranında bu gruptan çıkacağız"

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Milli Takım Teknik Direktörü görevine getirilen Vincenzo Montella'ya başarılar dileyip sonuna kadar destek olacaklarını söylemişti. Buruk, "Bir değişim oldu. Ülkemiz için, Milli Takım için hayırlısı olsun. Yani önemli bir şansımız var. Aslında güzel olan şey, kaybettiğimiz bir şey yok grupta. Ben yüzde 90 oranında bu gruptan çıkacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler