Montella'nın hamleleri tepki çekti! Yeni mezunlar isyan etti

07.07.2024 - 11:04 | Son Güncellenme: 07.07.2024 - 11:17

Hollanda'ya kaybeden A Milli Takım, EURO 2024'e çeyrek finalde veda etti. Teknik direktör Vincenzo Montella'nın hamleleri ise yeni mezunları isyan ettirdi.

Montella'nın hamleleri tepki çekti! Yeni mezunlar isyan etti

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde Hollanda ile karşı karşıya gelen A Milli Takımımız, mücadeleyi 2-1 kaybetti. Ay-Yıldızlılar bu sonuçla şampiyonaya veda etti.

Yeni mezunlar Montella'yı eleştirdi

Turnuva boyunca takımda oturtmaya çalıştığı kimlik ve oyun sistemi ile beğeni toplayan Vincenzo Montella, zaman zaman oyuncu tercihleri ve oyuna olan hamleleri nedeniyle eleştirildi. A Milli Takım teknik direktörüne son eleştiri yeni mezun öğrencilerden geldi.

"Montella oyuncu değiştirene kadar mezun olduk"

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği Bölümü öğrencileri mezuniyet töreninde açtıkları pankartla dikkat çekti. Yeni mezunlar pankarta, "Montella oyuncu değiştirene kadar mezun olduk" ifadelerini yazdı.

İlgini Çekebilir
Avrupa 3 yıldızımızı konuşuyor: "Mücevher gibi"
Habere Git

Değişikliklerin zamanlaması eleştiriliyor

Kontra atak taktiğini benimsediği maçlara sol kanatta Kenan Yıldız ile başlayan Vincenzo Montella, karşılaşmanın ilerleyen bölümünde genç oyuncu yerine Kerem Aktürkoğlu hamlesini yaptı. Özellikle Gürcistan ve Avusturya maçlarında Kerem Aktürkoğlu'nun yarattığı etki dikkat çekti.

Fakat Montella'nın hamlelerde hep geç kaldığı gelen eleştiriler arasındaydı. İTÜ öğrencileri de İtalyan hocanın bu yönünü işaret ederek tepkilerini gösterdi.

Hollanda'nın ikinci golünden hemen sonra hamle yaptı

35'inci dakikada Samet Akaydin'in golüyle öne geçen millilerimiz, 70'te De Vrij, 76'da ise Mert Müldür'ün ters vuruşuyla 2-1 geriye düştü. Bu gelişmenin ardından hızlı reaksiyon veren Montella, Hollanda'nın 2'inci golünden 1 dakika sonra İki oyuncuyu değişikliği birden yaptı. Montella'nın sahaya sürdüğü isimler arasında Kerem Aktürkoğlu da vardı.

Hamleler geç mi yapıldı?

Birçok taraftar Montella'nın hızlı oyuncuları 2'inci golü yemeden önce alması gerektiğini savundu. Hocanın santrfor Cenk Tosun hamlesi 82'de geldi. Son olarak ise 89'uncu dakikada Semih Kılıçsoy oyuna girdi. Genç Semih turnuvada ilk kez süre aldı. Cenk ve Semih'in girmesiyle Türkiye'nin rakip kale önünde yakaladığı pozisyonlar dikkat çekti.

Senin için hazırladığımız haberler