A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'dan Semih Kılıçsoy açıklaması

21.03.2024 - 20:20 | Son Güncellenme: 21.03.2024 - 20:32

Son dakika haberleri | A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Macaristan ile oynanacak hazırlık maçı öncesi açıklama yaptı. İşte detaylar...

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'dan Semih Kılıçsoy açıklaması

AJANSSPOR HABER

A Milli Takım, yarın Macaristan ile hazırlık maçı yapacak. A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, maç öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Rossi'yi tanıyorum"

Vincenzo Montella, "Macaristan'ın teknik direktörü Rossi'yi tanıyorum, birkaç yıl önce tanışmıştık ve arkadaşlığımız devam etti. Bizim için iyi bir test olacak. Gelişimimiz için çok önemli bir maç olacak" ifadelerini kullandı.

Montella, "Macaristan taktiksel olarak çok gelişmiş bir takım. Uzun zamandır aynı hocayla çalışıyorlar. Hem hücumda hem de savunmada farklılık gösterebiliyorlar" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan Semih Kılıçsoy açıklaması! A Milli Takım...
Habere Git

"Semih bizim çok sevdiğimiz bir futbolcu"

İlk kez A Milli Takım kadrosuna çağırılan Semih Kılıçsoy ve Ahmetcan Kaplan, Ümit Milli Takım'a çağırıldı. Bu gelişme üzerine Montella, "Semih bizim çok sevdiğimiz bir futbolcu ama bir yılı tamamlamamış bir oyuncu. Ümit Milli Takım da bizim takımımız, başkasının değil. Çok önemli bir maç oynayacaklar" dedi.

"Genç futbolcularımızı çok fazla strese sokmamalıyız"

Sözlerine devam eden Montella, "Çocukları çağırdığımızda çok mutlulardı. Tarihte ilk kez EURO elemelerini 1. sırada tamamladıysak bu çocukların sayesinde oldu bu. Sadece şunu söylemek istiyorum, genç futbolcularımızı çok fazla strese sokmadığımız bir ortam hazırlamalıyız. Onlar bizim futbolcularımız" şeklinde konuştu.

"Beşiktaş taraftarı çok rahat olmalı"

Montella, "Beşiktaş taraftarı çok rahat olmalı, ellerinde pırıl pırıl bir oyuncu var. Ben formaların rengine göre karar vermiyorum, içleri rahat olsun. Kararları kendim veriyorum. Semih Kılıçsoy'un Ümit Milli Takım'a gitmesi olumlu karşılanmalı bence, burada az oynayacağına orada daha fazla oynamasını istedim" açıklamasını yaptı.

"Avrupa Şampiyonası'nda 5 İtalyan hoca olacak"

İtalyan teknik adam, "Yanılmıyorsam Avrupa Şampiyonası'nda 5 İtalyan hoca olacak, Macaristan'ın da İtalyan bir teknik adama sahip olması benim için de bir antrenman olacak. Bizim hedefimiz gösterdiğimiz duruşla ülkemizdeki herkesi mutlu etmek" ifadelerini kullandı.

"Hazırlık maçlarındaki rakiplerimizi seçmemizin sebebi..."

Tecrübeli hoca, "Hazırlık maçlarındaki rakiplerimizi seçmemizin sebebi hazırlık maçı gibi gözükse de rekabeti yüksek maçlar oynamak. Bu maçlar takımımızın alışmasını sağlayacak. Takımı geliştirmek amaçlı ve benim takımı daha iyi görmem için bu tarz zorluk seviyesi yüksek maçlar seçtik. Zorluk derecesi yüksek maçlar istedim, belki sonuç alamayız ama bu maçlarda kendimizi geliştirirsek istediğiniz her şeyi daha iyi yapabilirsiniz" dedi.

"Enes Ünal'ı burada görmek benim için önemliydi"

İtalyan teknik adam, Enes Ünal için "Enes Ünal geçmişte çok iyi işler yapan bir futbolcumuz. Belki ufak şanssızlıklar yaşamış olabilir ama onu burada görmek benim için önemliydi. Çok önem verdiğimiz oyunculardan birisi" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler