Mithat Yenigün kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

23.05.2024 - 19:28 | Son Güncellenme: 23.05.2024 - 19:51

Fenerbahçe'de başkan adayı olan Aziz Yıldırım'ın yeni yönetiminde Mithat Yenigün de yer aldı. Peki Mithat Yenigün kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

Mithat Yenigün kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, seçimlerde aday olacağını açıkladı. Fenerbahçe'de başkanlık yarışı Ali Koç ile Aziz Yıldırım arasında geçecek.

Mithat Yenigün Aziz Yıldırım'ın yönetiminde

Aziz Yıldırım'ın yeni yönetimine dahil olan isimler belli oldu. Mithat Yenigün de Aziz Yıldırım'ın yeni yönetim listesinde asil olarak yer aldı.

Mithat Yenigün kimdir?

1947'de Mardin Midyat'ta dünyaya gelen Mithat Yenigün,1969 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladı.Ardından Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda kontrolör olarak işe başlayan Yenigün,1973 yılında Mithat Yenigün Ferdi İşletmesi'ni kurarak iş hayatına ilk adımını attı..

İnşaat sektöründe ulusal ve uluslararası alanda büyük projelere imza atan Mithat Yenigün,1982 yılında pek çok alanda faaliyet gösterdiği Yenigün İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi kurdu.Antalya Belek'te açtığı Sun Zeynep Otel yatırımını yaparak turizm sektörüne de adım atmış olan Yenigün,dünyanın en büyük müteahhit firmaları arasında kendine yer edindi.İnşaat sektörüyle sınırlı kalmayı genişlemeye devam eden,inşaat sektörünün yanısıra enerji, turizm, yapı malzemeleri üretimi ve danışmanlık alanındaki yatırımlarıyla büyümeye devam eden Yenigün İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir.Mithat Yenigün,Yenigün Polska,Yenigün Enerji,Noviy Den,Beyali Enerji,Metok İnşaat,Diyartuğ Tuğla,AGM Stratejik Çözümler ve Forza Turizm firmalarının da yöetim kurulunda aktif olarak rol almaktadır.

Mehmet Yenigün'ün sanayi,turizm ve spor alanında aldığı görevler

  • DEİK Türk-Katar İş Konseyi Başkanı,
  • Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Yüksek Danışma Kurulu Başkan Vekili,
  • Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği (TYD) Yönetim Kurulu Üyesi, 
  • Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurul Delegesi,
  • Ankara Sanayi Odası Oda Meclisi ve Altyapı İnşaat Meslek Komitesi Üyesi,
  • İnşaat ve Tesisat Sanayicileri İşverenler Sendikası (İNTES) Yüksek Danışma Kurulu Üyesi,
  • Türkiye Sanayici İşadamları Derneği (TÜSİAD) Üyesi,
  • Fenerbahçe Spor Kulübü Derneklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkan.
Senin için hazırladığımız haberler