Mircea Lucescu: 2024'ü öngörerek gençleştirme modeline gittim!

31.05.2018 - 13:20 | Son Güncellenme: 31.05.2018 - 13:20

Mircea Lucescu: 2024'ü öngörerek gençleştirme modeline gittim!

Türkiye A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu, İsviçre'de oynanacak Tunus maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Lucescu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Şimdi sizin emrinizdeyim. Sonbaharda olan farklı tabii. Ukrayna maçından önce oyuncuları tanıdım. O dönem tecrübeli ayaklardan yana karar aldım. O dönemden sonra çok maç izledim ve dedim ki 'Genç oyuncularım var. Onları hazırlayalım. Futbolun aynı lisanını konuşan gençleri toplayalım. Dağınık coğrafya ve aynı coğrafyadan gelseler bile arkadaşlarımız aynı lisanı uygulayabilirler.

Antrenörlerin en zor çalışma koşuluğu futbolcuların yaş aralığı 30 ve üzeri olduğunda. Hayatta daha yukarı çıkmak için kazanma hırsı kaybolmayan arkadaşlarımız da var. Aramızda olduğu gibi. Bu yüzden 2024'ü öngörerek gençleştirme modeline gittim. 6 yıl sonra bu oyuncuların  iyi oyunlar çıkaracağını düşünüyorum. Antrenmanlar çok önemli ama toplantılar daha önemli. Günde 2 antrenman yapamıyorsunuz ama 2 tane toplantı yapabiliyorsunuz. Her zaman her şeye saygı duymak lazım. Biz şimdi bunu yaratmaya çalışıyoruz. Eğer başarırsak muhteşem olacak!

20 yaşında çok büyük oyuncu, çünkü Milli takımı reddederse böyle bir şey olmayacak. Ben istiyorum ki; Milli takımı seven ve kalbi Milli takım için atan gençler bizimle olsun. Bir tane Milli takım var. Oyuncularıma profesyonel olarak her konuda yardımcı olmaya çalışıyorum. Oyun felsefesi konusunda konuşuyorum. Umarım hedefe ulaşırız. Milli takıma bakarsanız değişim var. Bize sonuçlar gerekiyor. Bunu yaparsak oyuncularımız devamlı oynamak isteyecektir. Milli takımın imajı çok farklıdır.

Medya bana bu konuda bana yardımcı olmuyor. Zor bir dönemde geldik ve nesil değişiyor. En zoru yeniden bir şeyi inşa etmek. Arkadaşlık ortamı çok güzel, tabii ki hatalar yapıyoruz. Futbolda bunlar var. Biz hatalar yapmaya devam edeceğiz. Ben onlara güveniyorum. Benim işim tekrardan inşa etmek.  Herkesin mutlu ve gururlu olmasını istiyorum. Bunu yapmaya çalışıyorum.

İyi bir ekibe karşı oynayacağız. Afrika ve Asya takımları eskisi gibi güçsüz değiller. Tunus'un 3 oyuncusu Avrupa'da, son maçlarını kaybetmediler. Son maçta ekiplerini değiştirdiler. İran maçından çok  farklı olmayacaktır. İran geniş alanda iyi olan bir takımdı. Tunuslu futbolcular inanılmaz tekniğe sahipler. Oyuncularımızın adaptasyonları görmemiz için önemli bir maç. Bizim için iyi bir test olacak, farklı bir oyun yapısı olduğu için. Yarın ilk maçta oynamayan oyuncularımızı da oynatacağız. Tecrübe çok önemli, bunu kazanmak için maç yapmamız lazım.

Bizim oyuncularımızın İran'ın yaptığı baskıyı kırması için baskı yapması lazımdı. Bunu yaparken hata yapmamız normaldi. Milli takımda bu sezon iki oyuncumuz bir şeyler kazandı. Ömer Bayram, Türkiye Kupası'nı kazandı. Kaan Ayhan, Bundesliga2'de şampiyonluk yaşadı. Futbolculara kazanma alışkanlığınızı aşılamanız lazım. Önemli olan çok iyi bir tekniğe sahip ekibim var. Bunları işlememiz lazım. Taktik kültürü aşılamamız lazım. Ben inanılmaz bir durumu izah ediyorum. Serdar ve Selçuk operasyon geçirdi. Tolga oynamadı. Bunun sorumlusu ben değilim.

Ben buna inanmasam burada olmazdım. Rahat rahat gider bir kulüpte çalışabilirdim. Ben her gün çalışmayı ilke edinmiş bir insan olarak 2-3 ay bekleyeceğim. Sorumluluk aldım. Bunun sebebi de; başarmak. Oyuncunun kulüple olan alakası çok önemli. Kontratları yani. Büyük takımlarda oynayan oyunculardan ekip kurmak isterim. Milli takımın imajı için çok önemli. Cenk, Avrupa'da çok önemli bir kulübe gitti. Ben Türkiye'den Avrupa'ya giden oyuncular görmek istiyorum. Çok önemli bir şey bu. Gitmek çok önemli. Gidip kalıcı olmak çok daha güzel.

Senin için hazırladığımız haberler