Minneapolis'te neler oluyor?

28.05.2020 - 11:17 | Son Güncellenme: 28.05.2020 - 11:18

ABD’nin Minneapolis kentindeki son dakika gelişmeleri. Olaylar gittikçe büyüyor. Protesto gösterilerinde ölen var mı? Kentteki son durum ne? Vali ne açıklamada bulundu? İşte detaylar...

Minneapolis'te neler oluyor?

Minnespolis’te George Floyd isimli bir siyahinin polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesine tepkiler çığ gibi büyüyor.

ABD basınında yer alan haberlere göre protestolar ikinci gününde daha da alevlendi.

Halk sokağa dökülürken birçok dükkan ve iş yeri zarar gördü. Polis arabaları ateşe verildi. Güvenlik kuvvetleri olayları kontrol altına almada büyük zorluklar yaşıyor.

Bir kişi daha hayatını kaybetti!

Bu gelişmelerin yanında protestoların olduğu sokakta bir kişinin öldüğü ortaya çıktı. Polis bunun bir cinayet olduğunu ve bir şüphelinin karakolda sorgulandığını açıkladı. Ancak bu cinayetin protestolarla bir ilgisi olup olmadığı bilinmiyor.

Validen vatandaşlara çağrı!

Minneapolis Valisi Jacob Frey de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Lütfen Minneapolis. Bir trajedinin daha büyük bir trajediye sebep olmasına izin veremeyiz. Göller bölgesi şu anda güvenli değil. Daha sakin olmanız konusunda sizlerden yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

George Floyd nasıl öldürüldü?

46 yaşındaki George Floyd, dolandırıcılık şüphesiyle polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Bir polisin uzun süre diziyle ensesine basmasından dolayı nefes almakta güçlük çeken Floyd, ‘nefes alamıyorum’ diye yalvarmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Bu yaşananların sosyal medyada paylaşılmasının ardından tepkiler çığ gibi büyümüştü.

Minneapolis'ten çarpıcı görüntüler...

Senin için hazırladığımız haberler