Türkiye U21, Azerbaycan U21'yi 1-0 Yendi

17.06.2023 - 21:40 | Son Güncellenme: 17.06.2023 - 21:45

U21 Yaş Altı Ümit Milli Futbol Takımı, dostluk maçında karşı karşıya geldiği Azerbaycan U21 Yaş Altı Milli Takımı’nı 1-0’lık skorla mağlup etti. İşte detaylar

Türkiye U21, Azerbaycan U21'yi 1-0 Yendi

AJANSSPOR - HABER

Türkiye U21 Milli Takım'ımız ile Azerbaycan U21 Milli Takım'ı dostluk maçında karşı karşıya geldi. İstanbul'da Necmi Kadıoğlu Stadyumu'nda oynanan mücadeleden Genç Milliler 1-0'lık skorla galip ayrıldı.

İlk yarı gol sesi çıkmadı

Karşılaşma millilerin baskısıyla başladı. Ön alan presiyle 2'nci bölgede top kaparak fırsat bulan Ay-yıldızlılar, girdiği pozisyonlardan yararlanamadı. İlk yarıda kırmızı-beyazlı ekipte Kenan Yıldız etkili oyunuyla göze çarparken, savunma anlamında da Ay-yıldızlı ekip kontra ataklar dışında rakibine pozisyon vermedi. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

Tek gol Enis Destan'dan geldi

Mücadelenin ikinci yarısında da ev sahibinin baskısı devam etti ve 57'nci dakikada milliler penaltı kazandı. 59'uncu dakikada Ay-yıldızlılarda topun başına geçen Enis Destan, topu ağlara göndererek karşılaşmada gol perdesini açtı: 1-0. Golden sonra daha baskın bir oyun ortaya koyan Ümit Milliler, yan toplar ile etkili oldu. Oyunun kontrolünü elinde tutan Ay-yıldızlılar, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Son hazırlık maçı Bosna Hersek

Ay-yıldızlı ekip, Haziran ayındaki son hazırlık maçında 20 Haziran Salı günü saat 20.00'de Bosna Hersek ile Eyüp Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.

Levent Sürme'den 2. maçında 2. galibiyet

Ümit Milli Futbol Takımı'ndaki teknik direktörlük görevini şimdiki Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'tan devir alan Levent Sürme, Azerbaycan ile oynanan özel karşılaşmada alınan galibiyetin ardından takımın başında çıktığı 2'nci maçında 2'nci galibiyetini aldı. Levent Sürme yönetimindeki Ümit Milli Takım ilk hazırlık maçında ise Kosova U21 ile karşı karşıya geldi ve sahadan 4-2'lik skorla galip ayrıldı.

Senin için hazırladığımız haberler