200 metre kelebek stilinde Türkiye Şampiyonu Beyza Işık'tan Olimpiyat sözleri

08.12.2022 - 22:20 | Son Güncellenme: 08.12.2022 - 22:28

12 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Ligi 200 metre kelebek stilinde Türkiye Şampiyonu olan Beyza Işık, hedefinin Olimpiyatlar’da madalya almak olduğunu söyledi.

200 metre kelebek stilinde Türkiye Şampiyonu Beyza Işık'tan Olimpiyat sözleri

AJANSSPOR - HABER

Yüzmede 3 kez Türkiye Şampiyonu olan Edirneli yüzücü Beyza Işık, en büyük hayalinin  Olimpiyatlar’da madalya almak olduğunu söyledi.

Beyza Işık'tan büyük başarı

Edirne'li sporcu Beyza Işık, 6 yıl önce sudan korktuğu için başladığı yüzmede 3'üncü kez Türkiye Şampiyonu oldu.

Fenerbahçe'ye transfer oldu

Aldığı başarılı derecelerin ardından Fenerbahçe Küçükler Yüzme Takımı’na transfer olan milli yüzücü Işık, en büyük hayalinin ise olimpiyatlarda madalya almak olduğunu söyledi.

İlgini Çekebilir
Havuzda isyan çıktı
Habere Git

"Küçüklüğümden beri de Fenerbahçe’yi tutuyorum"

Takım olarak Fenerbahçe'yi tuttuğunu ifade eden Işık, “Sabah akşam antrenmanlarımı aksatmadan çalışıyorum. Beslenmeme ve uyku düzenime de dikkat ediyorum. Küçüklüğümden beri de Fenerbahçe’yi tutuyorum ve hayalim Fenerbahçe’ye transfer olmaktı.

"Fenerbahçe’de yüzmek istiyordum"

Sarı lacivertli kulüpte spor hayatına devam etmek istediğini dile getiren Işık, "Bu kulübe transfer olduğum için çok mutluyum. İlk önce ailemle görüştüler, sonra bana fikrimi sordular. Ben de zaten Fenerbahçe’de yüzmek istiyordum. Süreç böyle ilerledi, sonra da Fenerbahçe’ye transfer oldum.” dedi.

"Sudan gerçekten çok korkuyordum"

Yüzme sporuna su korkusu olduğu için başladığını ve ardından suyu çok sevdiğini anlatan Işık, “Yüzmeye su korkum olduğu için başladım. 6 yaşındayken ailem kursa yazdırmıştı. Çünkü sudan gerçekten çok korkuyordum. Sonra bırakmadım, suyu daha çok sevdim ve buralara  geldim." dedi.

"Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum"

Yüzme sporundaki hedefini de açıklayan Işık "Korkumu yendim. İnşallah daha da iyi olurum. Hedefim, milli takım formasıyla olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil ederek, bayrağımızı göklere çıkarmak” diye konuştu.

Beyza Işık'ın kariyeri

Edirne Yüzme Kulübü’nde başladığı yüzmede ilk derecesini, Türkiye Yüzme Federasyonu 12 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Ligi 200 metre kelebek stilinde Türkiye Şampiyonu olarak kazanan Beyza Işık, daha sonra 400 metre karışık stilde 1'nci oldu

Senin için hazırladığımız haberler