Milli Tenisçi Ayla Aksu Mısır'daki Turnuvada 2. Oldu

04.12.2022 - 20:49 | Son Güncellenme: 04.12.2022 - 20:54

Tenis haberleri... Ayla Aksu, Şarm El-Şeyh Kadınlar Tenis Turnuvası'nın finalinde karşılaştığı Fransız Nahia Berecoechea'ya 2-0 yenildi. İşte detaylar.

Milli Tenisçi Ayla Aksu Mısır'daki Turnuvada 2. Oldu

Şarm El-Şeyh Kadınlar Tenis Turnuvası'nın finalinde Fransız Nahia Berecoechea ile karşılaşan milli tenisçi Ayla Aksu, rakibine 2-0 yenildi. 

Ayla Aksu, Berecoechea ile karşılaştı

Mısır'ın Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenen 15 bin dolar ödüllü ITF turnuvasının finalinde, dünya 602 numarası Ayla ile klasmanın 840. basamağındaki Berecoechea karşılaştı.

Maç 1 saat 6 dakika sürdü

Berecoechea, 1 saat 6 dakika süren maçı 6-2 ve 6-3'lük setlerle 2-0 kazandı.

Tenis Nedir?

Karşılıklı iki kişi ya da ikişer kişiden oluşan takım kapsamında oynanan, dikdörtgen düz bir kortta değerlendirilen spor dalıdır. Oyuncular ellerinde bulunan tenis raketi ile beraber küçük topa vurmaları üzerinden puan almaya çalışır. 

Orta kısımda ise bir file bulunur ve bu file üzerinden top geçirilmeye çalışılır. Özellikle seyretmesi oldukça keyifli ve bir o kadar eğlenceli, önemli spor dallarından biri olarak öne çıkar.

Tenis Nasıl Oynanır?

Tenis dikdörtgen bir kort üzerinde oynanır. Bunlar çim kort ya da toprak kort gibi farklı yapılar üzerinde değerlendirilir. Ortasında file bulunan bu dikdörtgen kort içerisinde oyuncular karşılıklı olarak mücadele eder. 

Bununla birlikte oyuncuların ellerinde tenis raketleri vardır ve karşılıklı olarak küçük bir topu filenin diğer tarafına geçirmeye çalışıyorlar. Kort üzerinde aynı zamanda belirli çizgiler vardır ve bu çizgiler kurallara göre değerlendirilir. Farklı bir puanlama sistemine sahip olması üzerinden, genelde karşılıklı iki kişilik oynanan bir oyun olduğunu ifade etmek mümkün. Tabii yine çift olarak takım halinde de oynandığını söylemek gerekir.

Tenis Kuralları Nelerdir?

Tenis genel olarak 3 ya da 5 set olarak değerlendirilir. Bu bağlamda 3 setlik maçlarda 2 set alan ve 5 setlik maçlarda ise 3 set alan oyuncular maçı kazanır. Bu doğrultuda bir set oyunu kazanabilmek için ise toplamda 6 oyun oynanır. Yapılan puanlama ise genel olarak 15,30 ve 40 şeklinde değerlendirilir. Eğer 40 - 40 beraberlik gibi bir durum söz konusu olur ise, o zaman tek puan üzerinden set uzar. Fileye yakın olan Karşıyaka çizgilerin içerisine mutlaka topun denk gelmesi İlk seferde gerekir. Daha sonraki atışlarda ise kort dışına çıkan top üzerinden oyuncu puan kaybeder.

Senin için hazırladığımız haberler