Milli tekvandocu Kübra Dağlı 5. Avrupa şampiyonluğunu istiyor

23.12.2022 - 19:08 | Son Güncellenme: 23.12.2022 - 19:23

Daha önce Dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazanan milli tekvandocunun hedefi önümüzdeki yıl düzenlenecek olan Avrupa şampiyonasını kazanmak.

Milli tekvandocu Kübra Dağlı 5. Avrupa şampiyonluğunu istiyor

AJANSSPOR-HABER

Kübra Dağlı, sporcusu olduğu Red Bull şirketi tarafından düzenlenen programa katılmak gittiği Antalya'da, Anadolu Ajansı'na 2022 yılını ve önümüzdeki yıl için hedeflerini değerlendirdi. 

"Dünya şampiyonluğu hedefimi gerçekleştiremedim"

2022 yılında hedeflediği Dünya şampiyonluğuna ulşamadığını belirten milli sporcu "Nisan ayında Güney Kore'nin Goyang şehrinde düzenlenen Tekvando Poomsae Dünya Şampiyonası'na federasyonumuz gitmeme kararı alınca, bu yılki dünya şampiyonluğu hedefimi gerçekleştiremedim. Ancak bu sürede Türkiye şampiyonalarında mücadele verdim. Dört gün önce memleketim Isparta'da gerçekleştirilen Tekvando Poomsae Türkiye Şampiyonası'nda iki altın madalya kazandım. Türkiye şampiyonu oldum. Dünya Şampiyonası'nda da ülkeme altın madalya getirmek isterdim. Çok çalışmıştım ama maalesef olmadı. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu organizasyonda ülkemi temsil edebilirim." dedi.

"5. kez başarmak istiyorum"

2023 yılında kariyerinin 5. Avrupa şampiyonluğuna ulaşmak istediğini söyleyen "Beşinci Avrupa şampiyonluğuma 2023 yılında ulaşmak istiyorum. Öncesinde birçok uluslararası organizasyon var. Onlara da katılmayı düşünüyorum. Çalışmalara Antalya'dan döndükten sonra hemen başlayacağım. Hedefim herkesin istediği gibi şampiyonluk." diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Kulüpler Türkiye Tekvando Şampiyonası bitti! İşte dereceye giren isimler
Habere Git

"Bir şeyi çok istiyorsan peşinden gitmelisin"

Genç sporculara öğüt veren Kübra Dağlı "Bir şeyi çok istiyorlarsa, onun peşinden mutlaka gitmeliler. Bazen çocuklar yapamadığını düşünüp, pes edebiliyor. Bunun ne zaman olacağı belli değil. Bu bir hedef. Sonuç odaklı değil, süreç odaklı olmaları gerekiyor. Ben spora dünya şampiyonu olma hedefiyle 12 yaşında başladım. Onun ne zaman olacağını bilemezsiniz. O dünya şampiyonluğuna ilk 20 yaşında ulaştım. Belki hala ulaşamayabilirdim. Onun hayaliyle çalışıp, o hedefe ulaşmak çok önemli. Allah nasip ederse, herkes bırakmadığı, verimli çalıştığı sürece istediği bütün hedeflere ulaşabilir." tavsiyesini verdi.

"Bu benim sporum"

Bu yılın başlarında Hürriyet'in sorunlarını yanıtlayan milli tekvandocu bu spora olan bağını "Tabii ki görüyorum. Taekwondoya başladığım da bile ilk dediğim şey şu olmuştu: Bu benim sporum! O kadar çok sevmiştim ki; resmen ruhumla bir bütün olarak yapıyorum." cümleleriyle ifade etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler