Gambiya Milli Takımı'nın uçağında şok olay! Bazı futbolcular bayıldı...

11.01.2024 - 13:15 | Son Güncellenme: 11.01.2024 - 15:23

Afrika Uluslar Kupası için turnuvanın ev sahipliği yapacak Fildişi Sahili'ne gitmek üzere yola çıkan Gambiya Milli Takımı'nın uçağında şok bir olay yaşandı. İşte detaylar...

Gambiya Milli Takımı'nın uçağında şok olay! Bazı futbolcular bayıldı...

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş'ın 31 yaşındaki stoperi Omar Colley ve Ankaragücü'nün 29 yaşındaki forveti Ali Sowe'un da yer aldığı Gambiya Milli Takımı kafilesini, Afrika Uluslar Kupası için Fildişi Sahili'ne götürmek üzere yola çıkan uçakta şok bir olay yaşandı.

Bazı futbolcular baygınlık geçirdi

Yolculuk sırasında uçağın ufak olmasından kaynaklandığı belirtilen oksijen yetersizliği nedeniyle bazı futbolcuların baygınlık geçirdiği ileri sürüldü. 

Kafile ülkesine geri döndü

Afrika Uluslar Kupası C Grubu'nda ilk maçında 15 Ocak Pazartesi Senegal ile karşılaşacak olan Gambiya Milli Takımı'nı taşıyan uçağın yaşananların ardından Gambiya'ya döndüğü belirtildi.

İşte bazı futbolcuların baygınlık geçirdiği Gambiya Milli Takım kafilesini taşıyan uçakğın içinden görüntüler:

 

Beşiktaş, Omar Colley'in iyi olduğunu açıkladı

Beşiktaş Kulübü, Omar Colley'in durumuyla ilgili X sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Gambiya Milli Takımı'nın Afrika Kupası için yaptığı uçak yolculuğunda uçağın boyutu nedeniyle yaşanan oksijen eksikliğinden etkilenen futbolcumuz Omar Colley ve Gambiya Milli Takımı kafilesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Futbolcumuzla temas sağlanmış, kendisinin ve takım arkadaşlarının sağlığının iyi olduğu öğrenilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Saintfiet: "Yarım saat daha uçsaydık hepimiz ölmüş olurduk"

Gambiya Teknik Direktörü Tom Saintfiet, uçağa biner binmez uykuya daldıklarını belirterek, "Hayatımın nasıl geçtiğine dair kısa rüyalar gördüm. Neredeyse karbonmonoksit zehirlenmesine maruz kalıyorduk. Yarım saat daha uçsaydık hepimiz ölmüş olurduk. Bazı oyuncular inişten sonra hemen uyanmadı" açıklamasını yaptı.

Saidy Janko: "İnsanlar derin uykuya dalmaya başladı"

Futbolculardan Saidy Janko da Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, uçakta aşırı bir sıcaklık olduğunu kaydederek, "Çok küçük bir uçaktı ve terden sırılsıklam olduk. İnsanlar derin uykuya dalmaya başladı. Şiddetli ağrılar ve baş dönmeleri oldu." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler