Milli Güreşçi Özge Fındıkçı Hedeflerini Açıkladı

16.12.2022 - 17:35 | Son Güncellenme: 16.12.2022 - 17:57

Trabzon Büyükşehir Belediyespor'un milli sporcusu Özge Fındıkçı, Türkiye Şampiyonası, sonrasında Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda derece elde etmek istiyor.

Milli Güreşçi Özge Fındıkçı Hedeflerini Açıkladı

Trabzon Büyükşehir Belediyespor'un 21 yaşındaki milli sporcusu Özge Fındıkçı, güreşte elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. Güreş yapan arkadaşlarına özenerek spora başladığını ifade eden Fındıkçı, güreşteki hedeflerini açıkladı.

Sakatlandı, 2 yıl uzak kaldı

Uluslararası turnuvalarda şampiyonluk, Balkan şampiyonalarında ikincilik ve üçüncülük ile Türkiye Şampiyonası'nda üçüncülüğü bulunan Özge Fındıkçı, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle 2 yıl müsabakalara çıkamadı.

Zorlu ve uzun süren tedavi sürecinin ardından mindere dönmeyi başaran Özge Fındıkçı, antrenmanlarına devam ediyor. Fındıkçı, önümüzdeki Türkiye Şampiyonası'na katılmak için gün sayıyor.

İlgini Çekebilir
Türkiş: "Burada çok seslilik olacak"
Habere Git

Milli güreşçi Özge Fındıkçı, AA'ya açıklamalarda bulundu. Fındıkcı, yaptığı açıklamada, spora ilk cimnastik ile başladığını, ardından da güreşe yönelerek devam ettiğini söyledi. Annesinin pek istekli olmamasına rağmen güreşten vazgeçmediğini belirten Fındıkçı, güreş sporunun kendisine çok şey kattığını ifade etti.

"Milli formayı giymek gerçekten çok farklı bir duygu"

Özge Fındıkçı, "İlk şampiyon olduğumda küçüktüm ama bayağı mutlu olmuştum. O kadar rakibi yenip finale çıkmak ve şampiyon olmak benim için gurur vericiydi. Milli formayı giymek de gerçekten çok farklı bir duygu." ifadelerini kullandı.

"Önce Türkiye Şampiyonası, sonrasında Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda derece elde edebilmek"

Milli sporcu ulaşmak istediği hedeflerini de açıkladı. Özge Fındıkçı, "Hedefim önce Türkiye Şampiyonası, sonrasında Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda derece elde edebilmek." açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Rıza Kayaalp Paris Olimpiyatları'ndan sonra güreşi bırakacak!
Habere Git

"Ön çapraz bağ, bir de iç menüsküs yırtılmıştı"

Fındıkçı, "Dizimde sakatlık yaşadım. Ön çapraz bağ, bir de iç menüsküs yırtılmıştı. İki yıl önce ameliyat oldum. Bu sürede spordan uzak kaldım. Benim için fizik tedavi çok uzundu. Zaten pandemiye denk gelmişti. İki yıl sonra döndüğümde güreşte eskiye oranla daha geri performans sergiliyordum. Bu çok üzücüydü. Şu anda da toparlamaya çalışıyorum." dedi.

"Sakatlığım boyunca hep maç ve idman videosu izliyordum"

Fındıkçı, sözlerine şu şekilde devam etti: "Sakatlığım boyunca hep maç ve idman videosu izliyordum. 'Bir an önce iyileşsem de arkadaşlarımın arasına katılsam' diye düşünüyordum ve sonrasında da zaten arkadaşlarımın arasına döndüm. İnşallah çok daha güzel başarılar elde edeceğim."

Senin için hazırladığımız haberler