Milli Basketbolcu Nilay Aydoğan Depremde Hayatını Kaybetti

12.02.2023 - 16:14 | Son Güncellenme: 12.02.2023 - 17:31

7.7 büyüklüğündeki Malatya'da depremde enkaz altında kalan Çankaya Üniversitesi Spor Kulübü'nün milli basketbolcusu Nilay Aydoğan hayatını kaybetti..

Milli Basketbolcu Nilay Aydoğan Depremde Hayatını Kaybetti

AJANSSPOR-HABER

Türkiye'yi sarsan ve yasa boğan Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremde bir sporcuyu daha kaybettik. Enkaz altında kalan Çankaya Üniversitesi Spor Kulübü basketbolcusu Nilay Aydoğan, hayatını kaybetti.

Bababaannesi de sağ kurtarılamadı

Malatya'da depreme yakalanan milli basketbolcunun bulunduğu enkazda yapılan çalışmalardan ne yazık ki sevindirici haber gelmedi. Sporcunun vefat ettiği bilgisi geldi. Nilay Aydoğan'ın babaannesinin de hayatını yitirdiği kaydedildi. Nilay Aydoğan, Malatya'ya babaannesini ziyarete gitmişti.

Babaannesine sarılı şekilde bulundu

Edinilen bilgiye göre milli basketbolcu Nilay Aydoğan, enkazda babaannesine sarılı bir şekilde bulundu. Vefatı başta spor kamuoyu olmak üzere tüm ülkeyi üzüntüye boğan Nilay Aydoğan, Bursasporlu milli basketbolcu Ahmet Düverioğlu'nun da kuzeni.

 

"Keşke iki boğazım olsaydı"

Sosyal medyadan yapılan çağrılar sonucunda geç de olsa enkazda arama kurtarma çalışmalarına başlandı. Son iki günde madencilerin yardımına koştuğu Nilay Aydoğan, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Ekipteki bir madenci "Kimse var mı" diye bağırmak istediğini ama sesinin kısıldığını belirterek, "Keşke iki boğazım olsaydı" diyerek, çaresizliğini dile getirdi. 

Basketbola Yalova'da adım attı

6 Mayıs 1992 yılında İstanbul'ra dünyaya gelen Nilay Aydoğan, basketbola profesyonel olarak Yalova Gençlik ve Spor Kulübü'nde başladıktan sonra İzmit Belediyespor, MBB GSK, Samsun Basketbol İhtisas, Yalova VİP Gençlik takımlarında forma giydi. Aydoğan, son olarak da Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden Çankaya Üniversitesi Spor Kulübü’nün formasını giyiyordu. Nilay Aydoğan, 31 yaşında hayata veda etti. Ajansspor olarak Nilay Aydoğan'a rahmet,  yakınlarına da baş sağlığı ve sabır diliyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler