Filenin Sultanları Voleybol Milletler Ligi Şampiyonu Oldu

17.07.2023 - 02:57 | Son Güncellenme: 17.07.2023 - 11:01

Filenin Sultanları tarih yazdı! ABD'deki finalde, Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı, Voleybol Milletler Ligi'nde Çin'i 3-1 yenerek, şampiyon oldu..

Filenin Sultanları Voleybol Milletler Ligi Şampiyonu Oldu

AJANSSPOR-HABER

ABD'nin Teksas eyaletinde 7 bin seyircinin önünde oynanan Voleybol Milletler Ligi'nde Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı; namı diğer Filenin Sultanları, tarih yazdı. Ay yıldızlılar Çin'i 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu ve tarihinin en büyük başarısını elde etti.

Maça fırtına gibi başladık

Daniele Santarelli yönetimindeki Filenin Sultanları maça 3-0'lık hızlı bir seriyle başladı. Turnuvanın yıldızlarından Vargas'ın etkili oyunuyla milliler seti önde götürse de Çin önce beraberliği yakaladı, sonra da öne geçti. Ancak ay yıldızlı ekip, 4 sayılık bir seriyle teknik molaya 17-15 önde girmeyi başardı. Mola dönüşü de üstünlüğünü koruyan milliler, ilk seti 25-22 kazanarak 1-0 öne geçti.

4 sayılık farkları koruyamadık

İkinci set karşılıklı sayılarla başlasa da Filenin Sultanları, yeniden oyuna ağırlığını koydu. Milliler skoru 10-6 yaparak, farkı 4 sayıya kadar çıkardı. Ama savunmada sorunlar yaşayıp geçiş oyununda sıkıntılar yaşayınca Çin farkı 1'e düşürdü. Santarelli de mola alarak oyuna müdahale etti. Mola dönüşü farkı yeniden 4 sayıya çıkartsak da Çin önce eşitliği yakaladı sonra da 3 sayı farrkla öne geçti.  

 

Çin, setlerde eşitliği sağladı

Santarelli bir kez daha mola aldı. Mola dönüşünde farkı 1 sayıya kadar indirdik ancak bu durum çok fazla sürmedi. Etkili savunma ve hücumlarla Çin farkı bu kez, 23-18 ile 5 sayıya kadar çıkardı. Sultanlar, ikinci setin ortalarından itibaren hücumda sıkıntı yaşadı. Her şeye karşın sette tutunmaya çalışsak da Çin, seti 25-22 kazanarak, durumu 1-1'e getirdi. 

Önce Ebrar, sonra Eda damgası

2. set bitiminde Santarelli, Ebrar Karakurt ile konuştu. Ve bu konuşma 3. sette etkisini gösterdi. Çekişmeli başlayan üçüncü sette üst üste Ebrar Karakurt'un sayılar millileri 6-4 öne geçirip yüksek bir enerjiye ulaştırırken Çin'i de mola almaya zorladı.

Mola dönüşü de Çin, Ebrar'ı durdurmayınca farkı 4 sayıya çıkardık. Çin bir kez daha molaya gitti. Mola dönüşü de kaptan Eda Erdem devreye girdi ve üst üste 4 sayıyla yıldızlaştı. Setin ortalarından itibaren de sözü Vargas aldı ve üçüncü seti 25-19 kazanarak, 2-1 öne geçtik.

Melissa Vargas ile müthiş dönüş

Dördüncü sete Filenin Sultanları, şampiyonluk için çıktı. Ancak iyi başlamadık ve 3 sayı geriye düştük. Ancak Melissa Vargas düşmedi! Aldığı sayılarla müthiş bir geri dönüş yaparak 8-6 öne geçtik. Böylece Çin, mola almak zorunda kaldı. Ama milliler üstünlüğü elden bırakmadı ve farkı 14-8 ile 6'ya çıkardı ve rakip bir kez daha molaya gitti.

Fakat bu mola da Çin'e çare olmadı. Teksas'da kasırgaya dönüşen Filenin Sultanları, farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Buna karşın Çin bir seri yakalayarak farkı eritmeye başladı. Bu noktada kaptan Eda'nın üst üste iki sayısı Filenin Sultanları'nı yeniden konsantre etti. Sonrasında 3 sayı almak hiç zor olmadı. Ve Türkiye, seti 25-16, maçı da 3-1 ile kazanarak şampiyon oldu. Milliler böylece tarihlerinin en büyük başarısına imza attı.
 

Teksas'ta Erik Dalı türküsüyle kutlama

Küba asıllı milli oyuncumuz Melissa Vargas, 26 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Yıllarca millileri çalıştıran Giovanni Guidetti'nin yerine Filenin Sultanları'nın başına gelen Daniele Santarelli, böylece ilk turnuvasında şampiyonluk yaşadı. Filenin Sultanları, şampiyonluğu Teksas'ta Erik Dalları türküsüyle kutladı.

Türkiye , dünyanın da 1 numarası oldu

Türkiye Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi şampiyonluğuyla birlikte Dünya sıralamasında da bir numaraya yükseldi. Ay yıldızlılar ABD'yi geçerek 1 numaraya yükselerek, ayrıca tarihi bir başarıya imza attı.

Rüya Takım'da 3 Türk ve MVP Vargas

Şampiyon takımımızın başarılı oyuncusu Zehra Güneş, "En İyi Orta Oyuncu", Gizem Örgee "En İyi Libero" ve Melissa Vargas da "En İyi Pasör Çaprazı" olarak, 2023 Milletler Ligi Rüya Takımı'nda yer aldı. Vargas, ayrıca MVP yani "En Değerli Oyuncu" ödülünün de sahibi olmayı başardı.

Kupayı erken verdiler ama

Milli voleybolcular şampiyonluk sevinci yaşarken, birden yetkili elinde kupayla kaptan Eda'nın yanına geldi. Eda, ne olduğunu anlayamadan söz konusu kişi kupayı eline tutuşturdu. Büyük bir şaşkınlık yaşayan Eda, daha sonra kupayı arkadaşlarıyla birlikte kaldırdı. Ancak konfeti vs olmadığı için bu çok sönük kaldı. Fakat, organizasyonda bir hata yapıldığı ortaya çıktı. Çünkü daha sonra kupa töreni düzenlendi ve kaptan Eda Erdem bir kez daha şampiyonluk kupasını konfetiler eşliğinde kaldırdı.

Eda şampiyonluk servisini gözyaşlarıyla kullandı

Türkiye voleybol tarihine adını altın harflerle yazdıran, büyük kaptan büyük lider Eda Erdem, şampiyonluk servisini kullanırken duygularına hakim olamadı. Eda, gözyaşları arasında son ve şampiyonluk servisini kullandı. Eda maç sonunda "Cumhuriyetimizin 100. yılında şampiyon olduğumuz için çok mutluyuz" dedi. Ebrar Karakurt da "Bir hayal gerçekleşti. Yıllardır çok mücadele ettik, bir tek altın eksikti. Aynı başarıyı Paris Olimpiyat Oyunları'nda da göstereceğimize inanıyorum" dedi.

Üstündağ, şampiyonluğu depremzedelere armağan etti

Voleybolda elde edilen şampiyonlukta büyük emeği olan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, zaferi depremzedelere armağan etti. Gözyaşlarını tutamyaan Üstündağ, "Maçtan önce bir depremzede çocuk beni aradı ve maçı izlemek için televizyonu olmadığını söyledi. Bu beni çok üzdü. Depremde çok voleybolcu kaybettik. Şampiyonluğu o voleybolculara ve depremzedelere armağan ediyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler