Milan’dan kadın futbolcular için devrim niteliğinde karar

10.08.2024 - 13:58 | Son Güncellenme: 10.08.2024 - 14:03

İtalya'nın köklü kulübü Milan, anne olacak veya anne olan kadın futbolculara tam destek verme kararı aldı. Bundan böyle oyuncuların süresi dolan sözleşmeleri hamilelik sırasında otomatik olarak uzatılacak.

Milan’dan kadın futbolcular için devrim niteliğinde karar

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

İtalya'nın köklü kulübü Milan, anne olacak veya anne olan kadın futbolculara tam destek verme kararı aldı. Bundan böyle oyuncuların süresi dolan sözleşmeleri hamilelik sırasında otomatik olarak uzatılacak. Kulüpten yapılan açıklamada, Kulüpten yapılan açıklamada "Alınan karar kadın oyuncular ve çalışanlar için yeni doğum kuralları getiriyor. Bu Avrupa futbolunda bir ilk” denildi. Açıklamada öncelikle kulübün hamilelik halinde sözleşmelerinin son sezonunda bulunan oyunculara aynı sözleşme şartlarıyla bir yıl süreyle otomatik olarak uzatma garantisi vereceği de bildirildi.

Yapılan duyuruya göre bu durum yalnızca hamile kaldıkları sezonda sözleşmeleri sona eren oyuncular için geçerli olacak. Buna göre, örneğin sondan bir önceki sözleşme sezonunun sonunda hamile kalan ve son sezonuna anne adayı olarak giren futbolcular ise bu garanti kapsamında olmayacak.

"Yüzde ikisinin çocuğunun olduğu ortaya çıktı"

Oyuncular sendikası FIFPRO'nun kadın futbolcuların çalışma koşullarıyla ilgili 2017’de yaptığı ankete katılan oyuncuların yalnızca yüzde ikisinin çocuğunun olduğu ortaya çıktı. Bu oyuncuların yüzde 47'siyse bir aile kurmak için kariyerlerini sonlandıracaklarını belirtti.

"Böyle bir projeyi hayata geçirebildiğimiz için gururluyuz"

Milan bu bağlamda futbolla çocukları buluşturacak bir adım da atıyor, Milan CEO'su Giorgio Furlani, "Böyle bir projeyi hayata geçirebildiğimiz için gururluyuz. Bu yeni adımın büyüme ve gelişim için daha fazla motivasyon sağlamasını istiyoruz. "Kulübün tamamının gelişimi, ulusal ve uluslararası düzeyde örnek alınmaya değer bir model haline gelecektir. Futbol dünyasının giderek herkesin önemli kişisel kararlar verme konusunda kendini özgür hissedebileceği bir ortam haline gelmesini sağlamak amacındayız" açıklamasını yaptı

Amaç; rol model olmak

Milan Kulübü bu kararla birlikte rol model olmak ve diğer mesleklerde uzun zamandır yaygın olduğu gibi oyuncuların da artık çocuklarla kariyer arasında seçim yapmak zorunda kalmamalarının önüne geçmeyi hedefliyor.

"Kulüp, kadın oyuncularının ve çalışanlarının hem profesyonel hem de kişisel sağlığına her zaman büyük önem vermiştir. Artık hem saha içinde hem de saha dışında önemli hedeflere ulaşmak için çalışacağımız yeni bir sezona başlamak üzereyiz. Bu sözler ise Milan kadın futbolu direktörü Elisabet Spina’ya ait.

Masraflarını kulüp karşılayacak

Getirilecek yenilikler, otomatik sözleşme uzatmalarının ötesine geçiyor. Kulüp ayrıca spor faaliyetleri sırasında çocuk sahibi oyunculara çocuk bakımı desteği de sunacak. Böylece çocuklara maçlar ve antrenmanlar sırasında iyi bakılması sağlanacak. Ayrıca oyuncular seyahate çıktığında çocukların annelerinden ayrılmak zorunda kalmaması için çocuklar ve refakatçilerin uçuş, konaklama ve diğer seyahat masraflarını da kulüp karşılayacak.

Senin için hazırladığımız haberler