Eski İsviçreli Milli Oyuncu Philippe Senderos Yeniden Ordu’ya Geldi

15.08.2023 - 10:11 | Son Güncellenme: 15.08.2023 - 10:17

Kariyeri boyunca Everton, Milan ve Arsenal gibi ekiplerde forma terleten İsviçreli futbolcu Philippe Senderos, Çambaşı Yaylası’nı ziyaret etti. Detaylar...

Eski İsviçreli Milli Oyuncu Philippe Senderos Yeniden Ordu’ya Geldi

AJANSSPOR HABER

Eski İsviçre milli futbolcusu Philippe Senderos, 2019’da özel davet üzerine ziyaret ettiği Ordu’ya tekrar geldi. Çambaşı Yaylası’nı gezen Senderos yaylanın meşhur çaycısına uğramayı da ihmal etmedi. 

Philippe Senderos yeniden Ordu’da

Kariyerinde Milan, Arsenal, Fulham, Valencia gibi ekiplerde oynayan İsviçreli eski futbolcu Philippe Senderos yeniden Ordu’ya geldi. Çambaşı Yaylası’nı gezen 38 yaşındaki eski savunma oyuncusu temiz havanın tadını çıkardı. 

Senderos’tan çay sohbeti hatırası

Çambaşı Yaylası’nı gezen eski İsviçre milli oyuncusu Karadeniz’de çay içmeyi de ihmal etmedi. Senderos yaylanın meşhur çaycısı Serdar Şimşek’i ziyaret etti. Birlikte çay içen ikili bir hatıra fotoğrafı çektirmeyi de unutmadı.

İlgini Çekebilir
Arsenal ilk yarıda fişi çekti
Habere Git

Ünlü futbolcunun Ordu’ya ilk gelişi değil

Eski futbolcu Philippe Senderos, 2019’da iş insanları Mert Şenocak ve İsmet Yiğit Şenocak’ın özel daveti ile Ordu’ya geldi. Ailesi ile Karadeniz’in yaylalarını gezen Senderos daha sonrasında Orduspor’un stadını ve tesislerini de ziyaret etti. 

“Orduspor, Süper Lig’i hak ediyor”

Gezisi sırasında Orduspor’un tesislerine hayran kaldığını belirten Philippe Senderos ekip hakkında şu ifadeleri kullandı: “Bu şehrin mutlaka Süper Lig’de bir takımı olması gerekiyor. Yeni Orduspor, Süper Ligi hak eden bir takım.”

Philippe Senderos kimdir? 

İsviçreli eski futbolcu Philippe Senderos futbol kariyerine 1992’de Servette alt yapısında başladı. 2002’ye kadar alt yapıda devam eden Senderos, 2002’de A takıma alındı. Eski savunma oyuncusu 2003 yılında henüz 18 yaşındayken Arsenal’e transfer oldu. İngiliz ekip, İsviçreli genç futbolcu için 3,55 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. 5 yıl boyunca Arsenal forması terleten Senderos, 2008’de İtalyan ekip AC Milan’a 2,5 milyon Euro karşılığında kiralandı. 1 yıl Milan forması terlettikten sonra Arsenal’e dönen Philippe Senderos bu kez bir başka İngiliz ekip olan Everton’a kiralandı. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a İngiltere'den 20 milyonluk orta saha!
Habere Git

2010’da Philippe Senderos ile Arsenal’in yolları ayrıldı ve İsviçreli futbolcu bonservis ücreti olmadan İngiliz ekip Fulham’a katıldı. Senderos, Fulham’ın ardından Valencia, Aston Villa, Grasshoppers Club Zurich ve Rangers gibi ekiplerde yer aldı. 2017’de Amerika’ya giden eski futbolcu Houston Dynamo için 2 yıl forma giydi. 2019’da bir süre kulüpsüz kalan Senderos son olarak İsviçreli ekip FC Chiasso’ya katıldı ve 2020’de emekliliğini duyurdu. 

Philippe Senderos’un kariyer istatistikleri

Futbol kariyeri boyunca birçok ekipte forma giyen Philippe Senderos toplamda 303 maça çıktı. Sahada olduğu dakikalarda 14 kez fileleri havalandırmayı başaran eski savunma oyuncusu 5 golün de asistini yapan isim olmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler