Michy Batshuayi, Süper Lig tarihine geçti!

09.08.2024 - 23:02 | Son Güncellenme: 09.08.2024 - 23:37

Fenerbahçe'den ayrılarak Galatasaray'a transfer olan Michy Batshuayi, Sarı-Kırmızılı formayla Süper Lig'de çıktığı ilk maçta ilk golünü atmayı başardı.

Michy Batshuayi, Süper Lig tarihine geçti!

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'ın yeni transferi Michy Batshuayi, Süper Lig'de Sarı-Kırmızılı formayla çıktığı ilk maçta gol atmayı başardı.

Süper Lig'in son iki sezonunun şampiyonu Galatasaray, yeni sezonun açılış maçında Hatayspor'u ağırladı. Sarı-Kırmızılılar mücadelede 1-0 geriye düşmesine rağmen Mauro Icardi ve Michy Batshuayi'nin golleriyle 2-1 galip ayrıldı ve lige 3 puanla başladı.

Galibiyeti getirdi

Fenerbahçe'de sonradan oyuna girerek birçok maçta gol kaydetmeyi başaran Michy Batshuayi, bu kez Galatasaray'da aynı tarifeyi tekrarladı. Belçikalı golcü, 70'inci dakika Leo Dubois'nın yerine oyuna dahil oldu ve 90'ıncı dakikada galibiyeti getiren golü kaydetti.

F.Bahçe'de de nöbetçi golcüydü

Michy Batshuayi, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe formasıyla yalnızca 17'si ilk 11 olmak üzere 43 maçta sahaya çıktı. Batshuayi, buna karşılık 24 kez ağları havalandırdı ve Edin Dzeko'nun ardından Sarı-Lacivertlilerin en golcü ikinci ismi olmayı başardı.

Süper Lig tarihine geçti

Michy Batshuayi, Galatasaray'da attığı golle Süper Lig'de de tarihe geçti. Belçikalı golcü, Süper Lig'de; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'da forma giyen ve gol atan tek yabancı futbolcu olarak adını tarihe yazdırdı.

"Daha iyisini yapmaya çalışacağız"

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Michy Batshuayi, "Bu akşam ilk maçıma çıktım ve golümü attım. Çok iyi oynamadık ama ilk maç. Üzerine çalışıp, daha iyisini yapmaya çalışacağız.

"Birkaç senedir Türkiye'de oynuyorum. Galatasaray'a artı katmak için geldim. İlk 11'i zorlamak istiyorum. Sahada da performans sergilemek istiyorum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler