Michy Batshuayi: "Ben Icardi'den daha hızlı ve daha güçlüyüm"

16.07.2024 - 16:40 | Son Güncellenme: 16.07.2024 - 16:56

Fenerbahçe ile olan sözleşmesi bittikten sonra Galatasaray'a transfer olan Michy Batshuayi, yeni sezon öncesi hazırlık kampında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Michy Batshuayi: "Ben Icardi'den daha hızlı ve daha güçlüyüm"

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe ile biten sözleşmesini yenilemeyerek Galatasaray'a transfer olan ve daha önce Beşiktaş'ta forma giyerek Türk futbol tarihinde üç büyük kulüpte oynayan isim olarak tarihe geçen Michy Batshuayi, sezon öncesi kampta yayıncı kuruluş beIN Sports'un sorularını yanıtladı.

"Çok mutluyum"

Galatasaray'ın kendisini birkaç senedir istediğini söyleyen Michy Batshuayi: "Kamp benim için çok iyi geçiyor. Bireysel olarak burda bir hayli hazırlık yapıyorum. Benim için yeni bir meydan okuma. Benden beklentiler yüksek. O yüzden daha fazla özen gösteriyorum. Galatasaray beni birkaç senedir istiyordur. Transfer sürecim çok iyi geçti. Burda olmaktan dolayı çok mutluyum. 

Olgun karşıladım

Milli takıma çağrılmamam konusunda diyebileceğim bir şey yok. Hocamızın kararı saygı duyuyorum. Eğer milli takıma gitseydim görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışırdım. Kadroda olmadığım için şaşırmadım çünkü hocamız kadro açıklanmadan önce beni aradı ben de olgunlukla karşıladım. 

Icardi ile özelliklerimiz farklı

Forvetler arasındaki rekabet her zaman takımı yukarıyı çeker. Icardi çok büyük bir oyuncu. Aramızdaki özellikler farklı. Ben daha güçlü ve hızlıyım onun ise oyun vizyonu daha geniş. Birbirimizi tamamlayan forvetler olduğumuzu düşünüyorum. Bunun takıma ve hocaya yansıması da pozitif anlamda olacak. Birlikteliğimizden çok güzel sonuçlar ortaya çıkacak. 

Sahada sadece kendime güvenirim

Zaha’yı arkadaş olarak seviyorum ama sahada sadece kendime güvenirim. Mertens de Hakim de daha önceden tanıdığım arkadaşlar. Her şey sahaya çıktığımızda belli olacak. 

Okan hocayla iletişimimiz iyi

Okan hocayla çok iyi bir iletişimimiz var. Kendisi bizimle İngilizce konuşuyor. Oyunculardan istediği şeyleri kendisi söylüyor. Bu yüzden hocanın oyun vizyonunu hızlıca anlayabiliyorsunuz. 

Fenerbahçe ve Galatasaray farkını gösterdi

Ben her maç gol atmak istiyorum. Takıma faydalı olmak istiyorum derbilerde de gol atmak istiyorum. Galatasaray taraftarları inanılmaz. Ben de bu forma altında gol atmak için sabırsızlanıyorum. Geçen sezon çok önemliydi. İki büyük takım diğer takımlarla arasındaki farkı gösterdi. Bu sene böyle bir farkın olacağını düşünmüyorum ve sene sonunda Galatasaray’ın şampiyon olmasını istiyorum.

Favori futbolcum Arda Güler

Türk futbolu gelişiyor. İyi bir jenerasyon var. Birlikte kupalar kazanacaktır, inanıyorum. Türk olarak favori oyuncum tabii ki Arda Güler. Şampiyonlar Ligi gibi büyük turnuvalar heyecanlandırır. Büyük meydan okumak olacak. Zor ve kolay anlar olacak, üstesinden gelmemiz gerekecek" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler