Miami Dolphins ilk galibiyetini Jacksonville'de aldı

25.09.2020 - 06:27 | Son Güncellenme: 25.09.2020 - 06:27

NFL'de üçüncü haftanın ilk maçında Miami Dolphins, deplasmanda Jacksonville Jaguars'ın konuğu oldu.

Bertan ERMAN

Maçın ilk hücum serisini oynayan Dolphins, 3 yardlık pas oyununda Preston Williams'ın Ryan Fitzpatrick'ten aldığı topu gol bölgesinde tutmasıyla ilk touchdownı yaptı Öne geçen Fins, ekstra golle farkı 7 sayıya çıkardı. (8.09) Jacksonville Jaguars, buna karşın yanıt veremedi; Miami ise, aksine bir hücum performansı sergilemeye devam etti. Ryan Fitzpatrick ve Jakeem Grant'in art arda koşuları ile önemli ilerlemeler kaydeden konuk ekip, fullback pozisyonunda oynayan Jordan Howard'ın 1 yardlık koşu oyununda gol bölgesine girdi. Farkı çift hanelere çıkaran Dolphins, ikinci ekstra golde de isabeti buldu ve skoruna 1 sayı daha ekledi. (2.37) Turkuaz Turunculular, ilk 15 dakikayı 14-0 önde tamamladı.
 
İkinci çeyreğe yarım kalan hücum serisiyle başlayan Jacksonville Jaguars, çaylak running back James Robinson'ın 11 yardlık koşu oyunundan bulduğu touchdownla maçtaki ilk sayılarını buldu. Akabinde gelen ekstra golle aradaki fark 7 sayıya indi. (13.04) Ancak Miami Dolphins'ten cevap çok gecikmedi. 15 yardlık pas oyununda tght end Mike Gesicki, Ryan Fitzpatrick'in sağ köşeye attığı pası yakaladı ve gol bölgesine düştü. Touchdown sonrasında bir ekstra gol daha geldi ve Fins skoru 21-7'ye getirdi. (5.58) Kalan sürede sayı çıkmadı ve Miami Dolphins, devreye bu skorla üstün girdi.
 
Sessiz başlayan üçüncü çeyrekte Jacksonville'den top kaybı kritik yerde geldi. Tecrübeli linebacker Kyle Van Noy, Gardner Minshew'u sacklerken topu da yere düşürdü. Yere düşen topu day akalayan Van Noy, hücum hakkını Dolphins'e geçirdi. (4.04) Rakip yarı sahasının 5 yard çizgisinden hücum serisine başlayan Fins, Ryan Fitzpatrick'in 1 yardlık koşu touchdownıyla arayı açtı. Touchdown sonrasında bir isabetli ekstra gol daha geldi ve aradaki fark 21 sayıya yükseldi. (2.01) Dolphins, son 15 dakikaya 28-7 önde girdi.
 
Jaguars, dördüncü çeyreğe yarım kalan hücum seriyisle başladı. Bu seri, James Robinson'ın 1 yardlık koşu touchdownıyla tamamlandı. Ancak ekstra gol kaçtı ve fark 15 sayıya kadar indi. (9.03) Miami Dolphins, ilerleyen dakikalarda Jason Sanders'ın alan golüyle arayı 3 tocuhdown farkına açtı. (3.49) Mücadeleden 31-13 galip ayrılan Dolphins, bu sezon ilk galibiyetini aldı. 
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 JACKSONVILLE JAGUARS 
 
James Robinson (RB): 11 koşu oyununda 46 yard mesafe ve 2 touchdown, 6'da 6 pas yakalamada 83 yard mesafe
Josh Allen (DE/LB): 2 tackleda mesafe kaybettirme, 2 sack
 
 MIAMI DOLPHINS 
 
Ryan Fitzpatrick (QB): 20'de 18 pas isabeti, 160 yard pas mesafesi, 2 touchdown pası, 7 koşu oyununda 38 yard ve 1 touchdown
DeVante Parker (WR): 5'te 5 pas yakalamada 69 yard mesafe
Mike Gesicki (TE): 3'te 1 pas yakalamada 15 yard mesafe ve 1 touchdown
Kyle Van Noy (LB): 3 tackle, 1 sack, 1 fumble yapmaya zorlama, 1 fumble recover
 
Fotoğraf: Miami Dolphins

Senin için hazırladığımız haberler