MHK'den Şansal Büyüka'nın iddialarına yanıt!

05.03.2024 - 17:46 | Son Güncellenme: 05.03.2024 - 17:54

Son dakika haberleri. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, bir YouTube kanalında hakemler hakkında yapılan iddialara yanıt verdi. İşte detaylar.

MHK'den Şansal Büyüka'nın iddialarına yanıt!

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), bir YouTube kanalında hakemler hakkında yapılan iddialara yanıt verdi. 

Gerçekle ilgisi yoktur

MHK'den yapılan açıklamada, "Bir YouTube kanalında yer verilen "kulüplerden ambargolu hakemler varmış, disiplin soruşturması açılan hakemler varmış, TFF'nin güçlü üyeleri hakem yönetimleri ile ilgili kulüpçülük yapıyormuş" gibi ifadelerin gerçekle ilgisi yoktur.

Disiplin sevkleri, disiplin talimatlarına aykırı olan durumlarla ilgili yapılır. Hakem ve VAR hakemi performansları ile ilgili iyileştirme, geliştirme, eğitim ve gerekirse yaptırım (örneğin belirli bir süre maç verilmemesi) uygulamaları yapılır.

İlgini Çekebilir
Büyüka açıkladı! Penaltı verildi diye terör estiren TFF yetkilisi, 6 VAR hakemine ambargo...
Habere Git

Bu bağlamda kamuoyunu yanıltmaya yönelik dedikodulara itibar edilmemesini rica eder, kişi haklarına yönelik iftira içeren söylemlere yönelik hukuki haklarımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız" ifadelerine yer verildi. 

Şansal Büyüka flaş açıklamalar yapmıştı

Bilindiği üzere Şansal Büyüka, 343 Digital'de yayınlanan programda Türk futbolunda bomba etkisi yaratacak açıklamalarda bulunmuştu. 

Büyüka, "VAR bu kadar konuşulurken, bu kadar gündemimizi meşgul ederken, manşetlerden hiç inmezken; iki dönemdir VAR'dan sorumlu MHK üyesinin istifa etmesi önemli olmalı. Duyduklarım şu; 12 tane VAR hakeminin 6'sı bir kulüp tarafından ambargoluymuş. Duyduklarımın yanlış olma şansı yok. Kulübün adını söylemeyeyim. Tolga Özkalfa bu durumdan sıkıntı yaşıyormuş" ifadelerini kullanmıştı. Devamını okumak için tıklayın.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan 3 isme suç duyurusu!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler