Metin Kurt'un oğlu Yiğit Kurt hayata veda etti

16.08.2022 - 14:35 | Son Güncellenme: 16.08.2022 - 14:37

Galatasaray'ın ve Türk futbolunun efsanelerinden Metin Kurt'un oğlu Yiğit Kurt, yakalandığı hastalığa direnemeyerek 47 yaşında hayatını yitirdi. İşte detaylar...

Metin Kurt'un oğlu Yiğit Kurt hayata veda etti

AJANSSPOR - HABER

Türk futbolunun unutulmaz yıldızlarından Metin Kurt'un oğlu Yiğit Kurt, erken yaşta hayata veda etti. Galatasaray'ın efsanelerinden ve futbolcu haklarının yılmaz savaşçılarından Metin Kurt'un uzun süredir gırtlak kanseriyle mücadele eden oğlu Yiğit Kurt, dün 47 yaşında hayatını yitirdi. Yiğit Kurt da babası gibi bir Ağustos gününde aramızdan ayrıldı. Metin Kurt da 24 Ağustos 2012 yılında; 64 yaşındayken hayatını kaybetmişti. Metin Kurt da gırtlak kanseri yüzünden yaşamını yitirmişti.

"Adı gibi yiğit biriydi"

Babasının sendikal mücadelesine ve bıraktığı mirasa sahip çıkan Yiğit Kurt, Metin Kurt'un adının kendisine bırakılmış en büyük miras olduğunu söylerdi. Ajansspor Genel Yayın Yönetmeni Kenan Başaran, Yiğit Kurt hakkında şunları söyledi:

"Yiğit ile babası Metin Kurt'un hayatını anlattığım 'Metin Kurt: Devrim Atağında Yalnız Bir Futbolcu' isimli kitap vesilesiyle tanıştım. Kendisiyle uzun uzun görüşmeler yaptık. Kitap onun verdiği çok özel bilgilerle daha da değerli oldu. Yiğit çok duygusal biriydi. Varlık değil var olma derdi olanlardandı. Kalender, almayı değil vermeyi seven; adı gibi de yiğit biriydi. Uzun süredir gırtlak kanseriyle mücadele ediyordu. Ne zaman arasam "İyiyim" diyordu. Çok üzgünüm. O da bir çok güzel insan gibi erken veda etti. Güle güle dostum."

Yiğit Kurt, İstinye camiinde bugün öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verildi.

Senin için hazırladığımız haberler