Mete Kalkavan’ı Allah Korudu

15.03.2017 - 15:29 | Son Güncellenme: 15.03.2017 - 15:29

Osmanlıspor-Bursaspor/ Mete KALKAVAN

Geçen sezonun prensi ve başarılı yönetimleriyle hepimizin büyük takdirini kazanan Mete Kalkavan, bu sezon istenilen seviyede değil. Önceki maçlarda da geçen sezonki performansın yarısına geldiği söylenemez. Bursaspor lehine çalmış olduğu Penaltı kararına ve devamında Musa Çağıran’a göstermiş olduğu Sarıkart pozisyonunu defalarca izledim. Ekran görüntülerinin yanıltabileceği ve hakemin yerinin çok doğru olması, net bir şekilde karar vermiş olması nedeni ile halen Musa Çağıranın Batallaya teması olmadığına ve pozisyonun sadece Endirekt Serbest Vuruş olduğuna inansamda Mete’nin penaltı kararını destekliyorum
Hele ki 70. dk da Mete Kalkavan’ı bildiğiniz Allah Korudu. Bu dakikada sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Aziz Behic’in arka direğe gönderdiği topa Deniz Yılmaz El ile kontrol etti ve iyiki ilk anda vuruşu yapamadı. Şayet vuruşu yapmış olsa ve pozisyon gol olsa idi bugün Osmanlıspor için üstüste iki haftadır Elle atılan golü konuşuyor olacaktık.

Hakemin notu : 8.1

Aytemiz Alanyaspor-Fenerbahçe/ Ali PALABIYIK

Ligin son haftaları yaklaşırken, Sezonluk performansında inişli çıkışlı grafikte, çıkışları daha fazla olan Ali Palabıyık, sezon bitse de sağsalim atlatsak modunda müsabakalar yönetmeye devam ediyor. Bunu yaparkende kimi zaman bu hafta olduğu gibi başarılı, kimi zamanda geçen hafta olduğu gibi skora etki eden hatalar yaparak müsabakalar yönetiyor. Bu hafta vermiş olduğu kararlarda Ali Palabıyık müsabakanın önüne geçmedi. Oyuncuların gereğinden fazla iyi niyetli yaklaşımları, hakem olmasa da oynarız modunda mücadeleleri nedeni ile Palabıyık zorlanmadan bir 90 dakika bitirdi. Müsabakanın 38.dakikasında Oumar’ın kendi kalesine gönderdiği atağın başlangıcında kesinlikle ne Lens’in orta yaptığı anda Mehmet Topal, Ne de Mehmet Topal Kafayı vurduğu anda diğer Fenerbahçeli oyuncular Ofsayt pozisyonunda değildi ve gol nizami idi.

Hakemin Notu : 8.4

Baki Tuncay AKKIN : 8.5

Kardemir Karabükspor-Adanaspor/ Hüseyin GÖÇEK
Geçtiğimiz sezonun hesaplaşması modunda başlayan, aslında perde arkası son derece zor olan müsabakada Adanaspor karşısında ciddi derecede kalite farkı ile mücadele eden Karabükspor kazanarak geçtiğimiz senenin rövanşınıda alarak Adanaspor’a ağır bir darbe vurdu ve Adanaspor’u ligin ilerleyen haftaları için yoğun bakıma yolladı. Bu müsabakada herhangi bir pozisyon olmadı ancak dikkat çeken bir olay, İstanbullu Hüseyin GÖÇEK,Ceyhun SESİGÜZEL, Erdem BAYIK, Volkan BAYARSLAN ve Gözlemci Serdar ÇAKIR hepberaber İstanbuldan yola çıkıp beraber deplasman yapıp, sonra da beraberce İstanbula geri döndüler, zaten trioda ki herkesin herşeyini en ince noktasına kadar bilen Serdar Hoca, BAYIK’ın bu hafta neden süperlige atandığını, sezon başından beri neden görev almadığını da iyi biliyordu. Boşuna yordular ta oralara hocayı. Ben eminim evde izlese de aynı değerlendirmeleri daha iyi yapardı, hem de o gözlemciliği VAR’a çeviren uygulamayı da denenebilirdi. PES artık MHK Pes!! bu kadar da olmaz ama !

Hakemin Notu : 8.4

Galatasaray-Gençlerbirliği /Fırat AYDINUS

Aydınus ve ekibinde Resital Kaldığı Yerden...

Hemen 4. Dakika’da Selçuk İnan’ın vücudunu genişlettiğine inanarak çaldığı Penaltı düdüğünde Fırat Aydınus, her ne kadar Selçuk İnan vücudunu genişletmiş ve elini kaçırmak istiyor olsa da haklı idi.
Devamında 67 ve 68. dakikalarda üst üste çalmış olduğu Penaltı kararları ise kendisini Türkiye SüperLig tarihine ismini yazdırdı.
Müsabakadaki tek Nazar Boncuğu 9.dakikada Lukas Podolski’nin kolu ile Dos Santosu iteklediği pozisyondu. Bu pozisyonda Podolski kolunu bir silah gibi kullanmıyordu,şiddet ve gaddarlık yoktu. Bu sebeple burada sadece oyunun durdurulup sarıkart ve direkt serbest vuruş kararı doğru olacaktı. Bu ihlali Fırat Aydınus’un görebilme şansı yoktu, ancak Yusuf Bozdoğan’dan yardım alabilirdi. Cümlemin başında da belirttiğim gibi buraları uzun mücadeleler ile elde eden Yusuf Bozdoğan’da Fırat hocasının yanına çok yakıştı bu müsabakada. Serkan Ok ise ayrı bir istikrar abidesi. Resital kaldığı yerden devam etti.

Aman Fırat Hoca.. 9 perde kaldı.. Sen böle gidersen emin ol Bu MHK acaba koltukta 1 sene daha kalırmıyım hesabı yapacak.. Varsın yapsın.. Sen İyi ol da....

Hakemin Notu : 9.0


Gaziantepspor-Kasımpaşa/Bülent YILDIRIM

Hakem ekibi için tartışılacak hiç bir pozisyonun olmadığı mücadele de Bülent Yıldırım gözlerden uzak keyifli bir müsabaka yöneterek, kendisini gündem dışında bıraktı.
Ancak bu müsabakayı izlerken üzücü olaylar gözlemledim. Türk futboluna her zaman zarar veren küfürler ve şiddet. Antep seyircisi kendi takımına zarar vermeye başladı. Bugünlerde önemli bir mücadele veriyor Gaziantep takımı, Kümede kalma mücadelesi, ama şunu unutmamak gerekli, Bu bir oyun ve Bu bir SPOR !!

Diyelim ki Gaziantepspor düştü; e spor bu, tekrar çıkar. Yani yönetim de, futbolcular da elinden geleni yapmaya çalışıyor. Ama artık bu kadar da insanlara bu şekilde, bu tarzda davranmak çok hoş değil. Stadyumlar küfür etme yeri değil. Hiç kimse, kimsenin anasına, avradına küfür etme hakkına sahip değil. Şimdi herkes herkesin anasına, avradına mı küfür ederse nasıl olacak. Bülent Uygun bir marka, önemli bir değerdir. Türk futboluna ne oluyor, neyin mücadelesi veriliyor. İnsanlar, ülkemiz sor süreçten geçiyor. Tüm Gaziantepsporlu hemşehrilerime bir çağrım olacak “Bir tane Gaziantepspor var, sahip çıkın."

Hakemin Notu: 8.4

Atiker Konyaspor-Başakşehirspor/ Arda KARDEŞLER

Bu sezonun en büyük kazançlarından Arda Kardeşler, Ligin Zirvesini ilgilendiren mücadelede kendisini zorlayıcı pozisyonlarında bulunmaması, genelde doğru kararları ve gayet başarılı yönetimiyle dikkat çekti.

Hakemin Notu : 8.4

Çaykur Rizespor-Antalyaspor/Halis ÖZKAHYA

Halis Muhlis Değişik bir yorum...

Halis müsabaka içerisinde sinirlerini kontrol edememe alışkanlığını bir türlü bırakamadı. Yahu birazcık sakin ol be güzel kardeşim.
Bi nefes alsan, beden dilini kullansan, Proaktif olsan, Alacaksın Kweukeyi karşına, sakinleştireceksin el ile surata haksız müdahaleden dolayı Sarı Kartını vereceksin. Sonra oyun devam edecek belki Kweuke skoru 2-2 yapacak, bilmiyoruz sonrasında neler olacak. Ama yakışmadı Halis Özkahyaya aynı anda iki ihlal yapan oyuncuya iki tane ceza vermesi. Halbuki Oyun kuralları kitabı 5.kural Disiplin yaptırımları hükmü çok net “........” Tek bir durumda kabul ederim ikinci kez ihtar göstermeyi de. Sen sarıkartını çıkartmış ve göstermiş olurdun. Kweuke de bunu görür seni protesto ederdi o zaman atardın. Ama böle olmadığı için 5.kural Disiplin yaptırımları çok net. Aynı anda 2 ihlal vardı ve Halis Özkahya hatalı bir şekilde her ikisinide cezalandırarak ÇaykurRize sporu 1 kişi eksiltti. Can alıcı maçlar öncesi Kweuke de cezalı duruma düştü.

Hakemin Notu : 7.9

Beşiktaş-Kayserispor/ Cüneyt ÇAKIR

Avrupa’nın ve Türkiye’nin en önde hakemi Cüneyt Çakır bu hafta İsimine Klasına yakışır bir yönetimle MHK ya derin bir nefes aldırdı. Müsabadaka Beşiktaş’ın kazandığı gol öncesi Adriano’nun Deniz Türüç’ e orantısız güç kullanarak Faul ile topu kazanması sonrası başlayan atakta faul ile oyunun durdurulması doğru olabilirdi. Ancak bundan sonra oyun uzun süre daha devam etti, sonra kornere çıktı ve kornerden sonra gol oldu. Yani dıdısının dıdısı ile oynadılar dıdısından geldi dıdısı gol attı.
Bu müsabakada ki en önemli an 74. dk da Tarık Ongun’un Ofsayt bayrağını çektiği, Aboubakarın direkten dönen pozisyonu idi. Bu pozisyonda Tarık Ongun acele bir bayrak çekti ve hatalı bir değerlendirme yaptı Şayet bu top gol olsa idi, Çakır’ın güzel performansına gölge düşecek, bugün bambaşka senaryolar konuşuluyor olacaktı. Bence Aboubakar'ın şutunda topla birlikte Tarık ONGUN ve MHK’da direkten döndü.

Hakemin Notu : 8.4

Tarık Ongun : 8.2

Akhisar Belediye-Trabzonspor/Yaşar Kemal UĞURLU

MHK ‘nın bu maçın başladığı saate kadar henüz Çarşamba günü oynanacak Altlig maçlarının hakemlerini atamayı YENİDEN unuttuğu!! haftanın kapanış müsabakasında Yaşar Kemal Uğurlu’nun her ne kadar kendisini zorlayan pek fazla pozisyon olmasa da geçtiğimiz bir kaç haftanın rehavetine girmeye başladığını gözlemledim. Akhisar Belediye sporun golü öncesi Cikallleshi’nin Okay’a kayarak müdahalesi sonrası faul olması gerekirken oyunu devam ettirdi ve devamında akhisar belediyespor golü buldu. Bu önemli bir hata idi ama siyah beyaz değildi. Yaşar Kemal’in özgüven patlaması yaşaması durumunda başına neler geldiğini hatırlatmayalım. Kendisi zaten çok iyi biliyor. Bu satırlar vasıtası ile kendisine önemli bir abi tavsiyesi “Aman Yaşar’cım hakemlere kızıp hakem oldun. Birileri de sana kızıp hakem olmasın” geçen haftaki Yaşar sezonu böyle bitirsin Seneye Halis Muhlis FİFA hakemliğini kutlayalım !!!

Hakemin Notu : 8.1

Senin için hazırladığımız haberler