Milli okçu Mete Gazoz altın madalya kazandı!

12.05.2024 - 17:01 | Son Güncellenme: 12.05.2024 - 17:21

Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nın klasik yay erkekler finalinde Mete Gazoz, Slovenya'dan Den Habjan Malavasic'i yenerek altın madalya kazandı...

Milli okçu Mete Gazoz altın madalya kazandı!

AJANSSPOR-HABER

Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nın klasik yay erkekler finalinde Mete Gazoz, Slovenya'dan Den Habjan Malavasic'i yenerek altın madalya kazandı.

Mete, Den Habjan Malavasic'i 6-0 yendi

Almanya'nın Essen kentinde düzenlenen şampiyonada Mete Gazoz, finalde Sloven rakibiyle karşılaştı. Rakibi karşısında çok üstün bir maç çıkaran Mete, Den Habjan Malavasic'i 6-0 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

İlk Avrupa şampiyonluğu

Mete Gazoz, ilk kez Avrupa şampiyonluğu elde etti.

2020'de olimpiyat, 2023'te de dünya şampiyonluğuna ulaşan milli sporcu, kariyerinde ilk kez Avrupa şampiyonu olmayı başardı ve bunu tarihte başaran tek sporcu oldu.

"Bu hediyeyi anneme verdiğim için çok mutluyum"

Şampiyonluk sonrası duygularını dile getiren Mete Gazoz, "Ben çok mutluyum tarihe geçtiğim için. Hep birlikte yaptık. Çok güzel oldu olimpiyatlar öncesinde. Bugün de anneler günü. Hem madalyayı anneme hediye edebilmek için kazandım aslında. Bu hediyeyi anneme verdiğim için çok mutluyum. Bizim bir periyodumuz var, yıllar boyunca o periyoda çok güvendim ve hiç yanılmadım. Burada şampiyon olabileceğimi gösteriyordu ve oldum. 

"Baskı hissetmiyorum"

Son 5 yıldır ben dünya şampiyonu, Avrupa şampiyonu ve olimpiyat şampiyonu oldum. Üzerimde baskı yaratmıyor. Ortada bir süreç var. Her yarışmaya giderken sonuç alabileceğimizi aşağı yukarı bilebiliyoruz. Bu yüzden baskı hissetmiyorum. Yarışma sırasında sadece heyecanlanabiliyorum. Ama bunu da kontrol edebiliyorum. Herkes olimpiyatları sabırsızlıkla bekliyor" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler