Mesut Özil'in üzerine gölge düştü!

15.07.2020 - 15:48 | Son Güncellenme: 19.07.2020 - 15:02

Alman yayın organı Bild, Arsenal'den ayrılacağı gündemde olan Mesut Özil ile ilgili bir analiz haber yayınladı. Haberde, Özil ile ilgili olay yaratacak ifadeler kullanıldı.Mesut Özil, Arsenal'den ayrılacak mı? Yeni adresi neresi olacak?

Mesut Özil'in üzerine gölge düştü!

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Futbol kariyerine Arsenal'de devam eden Mesut Özil'in İngiliz ekibindeki geleceği tartışma yarattı. Türk kökenli Alman futbolcu, koronavirüs salgını sebebiyle verilen aradan sonra belinden yaşadığı sakatlıklarla daha çok tartışılır hale geldi. Hatta Ada basını, Mesut Özil'in kulübe maddi olarak yük olduğunu ve ayrılığın ilerleyen dönemlerde kaçınılmaz olduğunu gündeme taşıdı. İngiltere sonrası Almanya'dan da Mesut Özil ile ilgili bir analiz geldi. Bild gazetesi, Özil'in kariyerinde ciddi bir düşüş yaşadığını ve artık futbolcunun cazip bir oyuncu olmadığını iddia etti.

Mesut Özil'in kariyeri üzerinde bir 'gölge' var

Söz konusu analizde, Mesut Özil'in 2.5 hafta önce İngiltere'nin güneyinde bir deplasman maçına (Southampton) gittiğinde sahada değil, kırmızı bir şemsiyeyle tribünde olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca Mesut'un sadece 31 yaşında olmasına karşın 'kulübede oturan bir oyuncu' modeline dönüşmek üzere olduğu ve kariyeri üzerinde bir 'gölge' dolaştığı ifade edildi. 

Wenger sonrası tercih edilmeyen adam oldu

Arsenal'in Fransız menajeri Arsene Wenger döneminde vazgeçilmezlerden biri olan Mesut Özil'in İngiliz basınında maaşıyla tartışma yarattığı ve haftalık 350 bin pound gibi bir rakama denk gelen ücretiyle eleştiri topladığı hatırlatıldı. Wenger'in ayrılığı sonrası Özil'in düşüş yaşadığı ve şimdi kendisinin tercih edilmeyen bir oyuncu durumuna düştüğü belirtildi. 

Real Madrid döneminden çok uzakta eleştirisi

Öte yandan Mesut Özil'in Real Madrid'den ayrılıp İngiltere'ye geçmesiyle birlikte düşüşünün istatistiklerle de desteklendiği ifade edilirken, yeni çalıştırıcı Mikel Arteta ile de aralarının 'limoni' olduğu savunuldu.

Arteta'nın olumsuz görüşlerine yer verildi

Analizde; Mesut Özil ile ilgili Mikel Arteta'nın negatif görüşleri de yer aldı. Özil ile ilgili konuşan Arteta'nın, geride bıraktığımız günlerde, "Kültürümüze yüzde 100 bağlı oyunculara daha çok değer veriyoruz. Birbirine yardım etmeye ve takım için savaşan oyunculara şans vermeye hazırız" ifadesi hatırlatıldı.

'Londra'da kayboldu' yorumları...

Bu arada Alman basını, Mesut Özil'den takımda yüksek maliyetli futbolculardan biri olması sebebiyle daha fazla katkı beklendiğini vurguladı. Mesut için, 'Londra'da kayboldu' yorumu da yapıldı.

Erdoğan ile olan fotoğrafına gönderme

Hatırlanacağı gibi Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 2018 yılında bir fotoğraf çektirmiş ve bu fotoğraf karesi Almanya'da tartışma konusu olmuştu. Alman Milli Takımı'nı bıraktığını açıklayan Mesut Özil'in milli takımı çalıştıran Joachim Löw ve Almanya Futbol Federasyonu yöneticilerinden Oliver Bierhoff ile görüşme bile yapmadığının altını çizdi. Haberde, Londra'ya Löw ve Bierhoff'un gitmesine dikkat çekilip, 'Özil selam bile vermek istemedi' denildi.

Alman basını, Mesut'u itibarsızlaştırma çabasında...

Analiz haberde, Mesut Özil'in sıkça eleştirilmesi ve itibarsızlaştırılması gözlerden kaçmıyor. Geride bıraktığımız dönemlerde Arsenal kulübünün unutulmaz isimlerinden biri olan Paul Merson, 'Özil ayağında eğer top yoksa dünyanın en kötü oyuncularından biri' ifadelerini kullanmıştı. Bu yorum da yine Özil ile ilgili analiz haberdeki yerini aldı.

'Londra'daki saldırı Özil'i olumsuz etkiledi'

Son dönemlerde transferde Fenerbahçe ve MLS takımları olmak üzere iki opsiyonu olduğu iddia edilen Mesut Özil'in takım arkadaşı Sead Kolasinac ile Londra'dayken bıçaklı saldırıya uğramasının da oyuncuyu negatif etkilediğine yer verildi.

Yine aldığı maaş üzerinden eleştiri...

Analiz haberin son bölümünde, Arsenal'de 44 gol ve 77 asiste imza atan Mesut Özil'in kazandığı yüksek paralardan vazgeçemeyeceği ve haftada 350 bin pound gibi bir rakamın dudak uçuklatıcı olduğu da okurlarla paylaşıldı.

Senin için hazırladığımız haberler