“Mesut Özil’in gölgesinde kalmıştı ama…”

26.03.2021 - 11:01 | Son Güncellenme: 26.03.2021 - 11:08

Fenerbahçe haberleri… Sarı lacivertlilerin başarılı stoperi Attila Szalai fazla yankı bulmayan transferinin ardından gösterdiği sürpriz performansıyla İngiliz basınına da konu oldu. İşte ayrıntılar…

“Mesut Özil’in gölgesinde kalmıştı ama…”

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe’nin bu sezon yaptığı en başarılı transferlerden biri olarak öne çıkan Attila Szalai, İngiltere’de de adından söz ettirdi. Macar stoper sarı lacivertli takıma devre arasında tam da Mesut Özil’in geldiği günlerde katılmıştı.

Macaristan'ın en önemli oyuncularından

Bu nedenle biraz arka planda kalan genç futbolcu ilk maçından itibaren ortaya koyduğu futbolla sarı lacivertlilerin değişmez isimlerinden biri oldu. The Guardian gazetesi de Macaristan'ın en önemli oyuncularından birinin Attila Szalai olduğunu vurgulayan bir değerlendirme yaptı.

"Fenerbahçe'de ciddi etki yarattı"

Haberde ''Szalai, Ocak ayında Mesut Özil'in gölgesinde kalarak Fenerbahçe'ye geldi ancak şu ana kadar kulüpte ciddi bir etki yarattı. Stoperde ve yeri geldiğinde sol bekte hemen yerini alan Szalai, sıkı Macaristan savunmasının en önemli parçalarından birisi. Bu sezon Süper Lig'de 11 maça çıktı ve hava toplarının %70'ini kazandı. 56.5 pasla Fenerbahçe'de maç başına en çok pas yapan oyuncu oldu'' ifadelerine yer verildi.

Lewandowski'ye karşı oynadı

Öte yandan Macaristan, 2022 Dünya Kupası Elemele grubunda Polonya ile 3-3 berabere kalırken Fenerbahçe'nin stoperi Attila Szalai, 90 dakika forma giydi. Rakip takımdan Robert Lewandowski ve Arkadiusz Milik gibi dünyaca ünlü forvetlere karşı mücadele eden genç stoper bir sarı kart gördü.

Szalai'nin Polonya maçı istatistikleri

Polonya maçında 6 kez top kesen Szalai, 4 top çalma, 2 uzaklaştırma ile oynadı. 8 kez takımını atağa çıkartan pas atan Attila Szalai, 9 kez sahipsiz top kazanırken, 3 kez girdiği ikili mücadelelerden 1'ini kazandı.

23 yaşındaki Szalai, Fenerbahçe ile Süper Lig’de 11 maça çıkarken 1 kez ağları havalandırmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler