Mesut Bakkal: "Otel ayarlayan adamdan sportif direktör olmaz"

16.01.2020 - 15:20 | Son Güncellenme: 16.01.2020 - 15:24

Mesut Bakkal: "Otel ayarlayan adamdan sportif direktör olmaz"

Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe’de Sportif Direktör Damien Comolli ile yollar ayrıldı. Teknik direktör Mesut Bakkal bu gelişmeyi değerlendirdi. Comolli’nin ayrılığını, “Malumun ilanı” olarak nitelendiren Bakkal, “Sportif direktörlük kavramı ülkemizde oturmadı. Öncelikle ne istiyoruz? Bunu bilmek gerek. Otel ayarlayan sportif direktörlerle bir yere varamayız” diye konuştu.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Mesut Bakkal’ın açıklamaları şu şekilde:

Mesut Bakkal: "Comolli, hak ettiği bir sonu yaşadı"

Beklenen bir sondu. Sayın Ali Koç’u tebrik etmek lazım. Başarısızlığa rağmen Comolli’nin arkasında durdu. Ben son resme bakıp konuşuyorum. Geldiğinden beri kabul görmedi. Gitmesi de bence doğal. Sonuca bakarak konuşuyorum. Ama yapılan transferler de kötü. İşleyiş size veriliyor, koskoca camia emanet ediliyor. Bence hak ettiği bir son. Malumun ilanı diyebiliriz. Comolli’nin gitmesini hiç yadırgamadım.

Mesut Bakkal: "Sportif direktöre sorumluluk verip yetki vermezsen olmaz"

Anadolu takımlarında yaşadım. Fenerbahçe’de farklı olabilir. Emre’nin göreve gelmesinden önce, ne istediğiniz önemli. Sportif Direktör olarak adlandırdığınız kişiye yetki vermezseniz olmaz. Otobüs koltuğuna oturmaktan başka bir şey yapmıyorsa olmaz. Organizasyon yapamıyor, primleri ödetemiyor, bütçede ne kadar etkili? Türkiye’deki bu ekonomide kimi getirirseniz getirin bir şey yapamaz. Öncelikle ne istiyoruz? Bunu bilmek gerek.

Mesut Bakkal: "Otel ayarlayan adam sportif direktör olmasın"

Alanların çizilmesi açısından da sıkıntılar var. Göreve birini getiriyorsunuz. Bizdeki seyahat işlerini ayarlıyor. Teknolojiyle birlikte transferde görev alıyorlar. Bu kadar. Çizgileri iyi çizmek gerek. Vizyonu ne? Kulübüme ne katacak? Ondan beklentim ne? Kulüp başkanı olsam, “Takımım için ne yapacaksın?” diye sorarım. 6-12 ay sonrasında ne vermiş olacaksın? Bana para mı kazandıracaksın? Kendisine yatırım yapmış insanların göreve gelmesi lazım. Otel ayarlayan sportif direktör olmasın.

Mesut Bakkal: "Göreve getireceğiniz adamın önce vizyonuna bakacaksınız"

Göreve getireceğiniz adamın vizyonuna bakacaksınız. Eski futbolcular örneğin göreve geliyor. Yabancı dil yok. UEFA kriterlerini bilmeyen adamların böyle yerlerde ne işi var? 1-2 yabancı dili olmayan adamın ne işi var? UEFA ile bir görüşmeye giderken yanında 3 tane tercüman taşıyanlar var. Böyle olur mu? Olmaz.

Senin için hazırladığımız haberler