Messi ve Ronaldo'yu geride bırakan adam: Roger Federer!

01.06.2020 - 16:49 | Son Güncellenme: 01.06.2020 - 17:09

Tenis dünyasına damga vuran isimlerden biri olan Roger Federer, kortlardaki başarısının dışında farklı bir alanda da çarpıcı bir hikâyeye sahip. Federer, Messi ve Ronaldo'dan daha fazla gelir elde etmeyi başardı. Pekiyi bunu nasıl başardı? Ajansspor, Federer'in bu yönünü mercek altına aldı.

Messi ve Ronaldo'yu geride bırakan adam: Roger Federer!

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Giydiği ceket, elindeki raket, taktığı saat... Sadece bu şeylere bile bakıldığında tenis dünyasında 'Majesteleri' olarak tanımlanan Roger Federer'in nasıl bir girişimci olduğunu anlayabilirsiniz. 38 yaşındaki İsviçreli raket, son dönemlerde kazancıyla gündemde.

Ronaldo ve Messi'yi geride bıraktı

Forbes'un geride bıraktığız günlerde yaptığı araştırmaya göre; Roger Federer'in, futbolun markaları olan Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'den bile daha çok gelir elde ettiği ortaya çıktı. Akıllara, Federer'in 106.3 milyon doları nasıl kazandığı sorusu geldi. Ayrıntılara bakıldığında Federer, her konuda müthiş adımlar atmış durumda. 

Federer'in geliri ne kadar?

Federer'in geliri 95.7 milyon Euro. (734.961.725,00 TL) Bu rakama ulaşabilmesinde elbette Federer'in hem girişimci yönü hem de sponsorlardan elde edilen gelirler bulunuyor. 

Japonlarla yaptığı anlaşmanın yeri ayrı...

Sportif başarılardan 6.3 milyon dolar kazanan Federer'in ana tedarikçisi Uniqlo. Japonlarla el sıkışan Federer, 10 yıl içinde 300 milyon dolar gelir edecek sözleşmeyi yapmıştı. Yani bu yılda 30 milyon yapıyor. 

Makarna ve saat deyip geçmeyin...

Barilla, Mercedes ve saat markası Rolex'in de Federer'e olan katkısı göz ardı edilemez. Örneğin; saat markası, Federer ile yaptığı anlaşmaya karşılık yılda 5 milyon Euro ödüyor.  Mercedes'in de her yıl benzer bir miktar Federe'in hesabına transfer ettiği söyleniyor. 

Raket tedarikçisiyle ömürlük anlaşma

Bunun dışında makarna markası Barilla, Federer ile yaptığı anlaşmaya istinaden toplam 34 milyon Euro kasasından çıkarmak zorunda. Federer'in tenis raketi tedarikçisi Wilson ile olan sözlemesi ise ömürlük. Değerinin ise 20.4 milyon Euro olduğu ifade edilmişti. 

Garnitür görevi gören başka gelirleri de var

Yine başka markalar da Federer'in gelirinde bir nevi garnitür görevi görüyor ve önemli katkılar sağlıyor. Federer'in gelir elde etmedeki krallığının spordaki başarısına dayanmadığı böylece kanıtlanmış oluyor. 

Federer ve label...

Federer'in 2013 yılında kurduğu menajerlik şirketi de cabası. Federer, yakın dostu ve menajeri Tony Godsick ile iki Amerikalı yatırımcıyla birlikte Team8 adında bir ajans kurmuştu. Alex Zverev, Juan Martin del Potro ve Cor Gauff gibi isimlerle anlaşmaları var. Laver Kupası da aslında Federer'in icadı olarak biliniyor.

Para, Federer'e akmaya devam edecek

Kral yani; Federer... Aktif tenis kariyerini noktalasa bile para kendisine doğru akmaya devam edecek. Doğru strateji ile birlikte neler yapılabileceğini Federer'den anlayabiliyoruz. Messi ve Ronaldo'yu bu alanda geride bırakabilmek büyük bir iş olarak Avrupa'da sıkça dillendiriliyor. 

Listenin ilk 10 sırasında kimler var?

1- Roger Federer - 106.3 milyon dolar

2- Cristiano Ronaldo - 105 milyon dolar

3- Lionel Messi - 104 milyon dolar

4- Neymar - 95.5 milyon dolar

5- LeBron James - 88.2 milyon dolar

6- Stephen Curry - 74.4 milyon dolar

7- Kevin Durant - 63.9 milyon dolar

8- Tiger Woods - 62.3 milyon dolar

9 - Kirk Cousins - 60.5 milyon dolar

10 - Carson Wentz - 59.1 milyon dolar

Senin için hazırladığımız haberler