Dünya Kupası'nda Messi, Hırvatistan'a gol atarak Arjantin'in en golcüsü oldu

13.12.2022 - 22:42 | Son Güncellenme: 14.12.2022 - 00:52

Arjantin'nin dünya starı Lionel Messi yarı finalde Hırvatistan filelerini de havalandırarak Dünya Kupası'nda en çok gol atan Arjantinli futbolcu oldu.

Dünya Kupası'nda Messi, Hırvatistan'a gol atarak Arjantin'in en golcüsü oldu

AJANSSPOR - HABER

Lionel Messi, Hırvatistan'a attığı golle, Arjantin namına Dünya Kupası'nda en çok gol atan futbolcu unvanını eline aldı. 11 gole ulaşan Messi, 10 golü olan Batistuta'yı geride bıraktı.

1966'dan beri ilk üçleme Messi'den

2022 Dünya Kupası yarı final ilk maçında Arjantin ve Hırvatistan karşı karşıya geldi. Heyecan dolu geçen yarı final mücadelesinde Arjantin ile çıktığı 6 maçta 5 gol ve 3 asist yapan Messi, Hırvatistan'ı da boş geçmedi. Arjantinli yıldız böylece, 1966 Dünya Kupası'ndan bu yana üst üste üç ayrı maçta hem gol atıp hem de asist yapan ilk futbolcu oldu. Messi Meksika, Hollanda ve Hırvatistan maçlarında bu başarıya imza attı.

Daniele Orsato, penaltı noktasını işaret etti

Karşılaşmanın 32. dakikasında Arjantin'de Enzo Fernandez'in savunma arkasına topunda kaleciyle karşı karşıya kalan Julian Alvarez, topu kaleye doğru yollarken Dominik Livakovic'in müdahalesi ile yerde kaldı ve maçın hakemi Daniele Orsato penaltı noktasını işaret ederken Livakovic de sarı kart gördü.

İlgini Çekebilir
CANLI | Arjantin - Hırvatistan
Habere Git

Lionel Messi'den muhteşem penaltı

Maçın 34. dakikasında penaltı vuruşunu kullanan Arjantin'in yıldızı Lionel Messi, Dominik Livakovic'i muhteşem şutuyla mağlup ederek takımını öne geçirdi: 1-0. 

Messi, Matthaus'un rekoruna ortak oldu

Öte yandan Arjantinli yıldız, Hırvatistan karşısında 25. Dünya Kupası maçına çıkarak Lothar Matthaus'a ait Dünya Kupası'nda en çok maça çıkan oyuncu rekorunu ortak oldu.

Arjantinlı yıldız ayrıca, aktif oyuncular arasında Dünya Kupası tarihinin en golcü oyuncusu konumunda yer alıyor.

Messi'nin milli takım kariyeri

Milli Takım formasını 176. maçta giyen Messi, Arjantin'le Olimpiyat şampiyonluğu, U20 Dünya Şampiyonası, CONMEBOL-UEFA Şampiyonlar Kupası ve Copa America şampiyonlukları yaşadı.

Rekora 1 maç kaldı

Futbolculuk kariyerinde ise 1002. karşılaşmasına çıkan Messi, final veya üçüncülük maçında süre alması halinde ise Dünya Kupası tarihinin en çok forma giyen oyuncusu olarak bir rekor daha kıracak.

Asist sayısını da 3'e çıkardı

Lionel Messi, Katar 2022 Dünya Kupası'nda 5 golün yanısıra 3 de asiste imza koydu. Dünya starı Meksika ve Hollanda maçlarından sonra Hırvatistan karşısında da asist yaptı. Özellikle Hollanda maçında Julian Alvarez'e verdiği gol pası, akla ziyan olarak nitelendirildi. 5 Dünya Kupası'nda gol atan en yaşlı futbolcu unvanını da alan 35 yaşındaki Messi, gol ve asist birlikte hesaplandığında skora en çok katkı yapan Dünya Kupası oyuncuları arasına da girdi. İşte o liste:

Gerd Müller:                    19
Ronaldo (Brezilyalı):      19
Klose:                              19
Messi:                             19 

Messi genel sıralamada 6. sırada

Diğer yandan Dünya Kupası'nda tüm zamanların en çok gol atan futbolcusu Miroslav Klose... Alman futbolcu 16 golle zirvede. Onu Brezilyalı Ronaldo Nazario 15 golle takip ediyor. İşte Dünya Kupası'nın en golcü isimleri listesi:

DÜNYA KUPASI'NDA EN ÇOK GOL ATAN FUTBOLCULAR  
SIRA ADI ÜLKESİ MAÇ GOL
1 Miroslav Klose Almanya 21 16
2 Ronaldo Brezilya 19 15
3 Gerd Müller Almanya 19 14
4 Just Fontaine Fransa 6 13
5 Pele Brezilya 14 12
6 Sandor Kocsis Macaristan 5 11
  Jurgen Klinsman Almanya 17 11
  Lionel Messi Arjantin 25 11

 

Senin için hazırladığımız haberler