NBA'de Bobby Portis Nikola Mirotic'e Attığı Yumruk Hakkında Konuştu

12.03.2023 - 16:09 | Son Güncellenme: 12.03.2023 - 16:36

NBA ekiplerinden Chicago Bulls'un 2017'de gerçekleştirdiği antrenmanda takım arkadaşı Nikola Mirotic'e yumruk atan Bobby Portis 6 yıl sonra olay hakkında konuştu.

NBA'de Bobby Portis Nikola Mirotic'e Attığı Yumruk Hakkında Konuştu

AJANSSPOR-HABER

Tarihler 2017'yi gösterirken NBA gündemi Chicago Bulls antrenmanında Bobby Portis'in Nikola Mirotic'e attığı yumruk ile çalkalanmıştı. Portis 6 yıl sonra o kavga hakkında ilk kez konuştu.

"Bu bir ilk değil, bu kültür"

Eski NBA oyuncusu JJ Redick ve tv/sinema yapımcısı Tommy Alter'ın sunduğu "The Old Man and The Three" porgramına katılan 28 yaşındaki Amerikalı uzun konu hakkında "Bu bizim için bir ilk değildi. Bulls'ta herkes bunu yaptı. Herkes küçük tartışmalara girdi." dedi.

"Üzerime koşup beni itti"

Kavga öncesinde olanları anlatan Portis "Ben sayı attım, o attı, ben attım, o attı. Ama o sürekli 'Ben, ben, ben' gibi bir tutumda topu istiyordu. Bundan rahatsız oldum ve üzerime koşarak beni itti." dedi.

İlgini Çekebilir
NBA'de Morant, 4 maç daha yok!
Habere Git

"Bana hayat dersi oldu"

Bu olayın kendisi hayatı için önemli bir ders niteliği taşıdığını söyleyen Bobby Portis "Bu olay benim için hayat dersi niteliği taşıyan şeylerden biri oldu. Beni insan ve basketbolcu olarak daha iyi biri yaptı. Bu olay gerçekten o dönem adımı ve itibarımı lekeledi." ifadelerini kullandı.

Çenesini kırdı

İkili arasında çıkan tartışmanın sonucunda Bobby Portis, İspanyol Nikola Mirotic'e kontrolsüz güç uyguladı. Portis'in attığı yumruk sonrası Mirotic'in çenesinde kırıklar oluştuğu ve beyin sarsıntısı geçirdiği ortaya çıkmıştı. Olay sonrası Bulls yönetimi Portis'e 8 maçlık bir uzaklaştırma verdi.

Biri NBA şampiyonu oldu biri Avrupa'ya döndü

2.11'lik Portis Chicago Bulls'tan ayrıldıktan sonra başarısız Washington Wizards ve New York Knicks sezonlarının ardından Milwakuee Bucks yolunu tuttu ve 2020-2021 sezonunda NBA şampiyonluğu yaşadı. Nikola Mirotic ise 2018-2019 sezonu sonunda Milwakuee Bukcs'tan ayrıldıktan sonra Utah Jazz'adn 4 yıl 60 milyon dolarlık bir teklif aldı fakat ailevi sebeperden ülkesi İspanya'nın Barcelona takımını tercih etti.

İlgini Çekebilir
NBA'de yumruklar konuştu, 5 oyuncu ihraç!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler