Al-Ahli, Merih Demiral'ı transfer ettiğini açıkladı

19.08.2023 - 17:37 | Son Güncellenme: 19.08.2023 - 18:19

İtalya Ligi takımlarından Atalanta forması giyen milli futbolcu Merih Demiral, Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal ile sözleşme imzaladı... İşte detaylar..

Al-Ahli, Merih Demiral'ı transfer ettiğini açıkladı

DIŞ HABER - AJANSSPOR

İtalya Serie A Ligi ekiplerinden Atalanta forması giyen ve yeni sezonda kadroda düşünülmeyen Merih Demiral, yeni takımına imzayı attı.

Sözleşme 2026 yılına kadar

Milli futbolcu, Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden Al-Ahli ile 2026 yılına kadar sözleşme imzaladı.

Transfer duyurusunda görüşlerine yer verilen Merih, "Kaybetmeyi sevmem. Takımımın her zaman zirvede olmasını istiyorum. Taraftarlarımız her stadı adeta bir yanardağa çeviriyor. Takımın ilk maçtaki performansını izledim ve gerçekten etkilendim. Onların önünde oynamak için sabırsızlanıyorum. Savaşmaya hazırım." ifadelerini kullandı.

"Savaşmaya hazırım"

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Merih Demiral, "Merhaba Al-Hilal. Senin için savaşmaya hazırım" ifadelerini kullandı.

Merih Demiral, Atalanta'ya veda etti

25 yaşındaki savunma oyuncusu ayrıca takımı Atalanta'ya da veda etti. Milli futbolcu veda mesajında, "Bergamo'ya teşekkürler ifadelerini kullandı.

Merih Demiral'ın Al Ahli'ye maliyeti

Milli futbolcunun kazanacağı ücrette belli oldu. Basında yer alan bilgilere göre Al Ahli, Merih Demiral için Atalanta'ya 20 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Al Ahli ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Merih, 3 yılda bonuslarla birlikte 36 milyon Euro kazanacak. 

Atalanta performansı

Fenerbahçe altyapısında yetişen 25 yaşındaki futbolcu, Portekiz'de Alcanenense, Sporting Lizbon, Türkiye'de Alanyaspor ve İtalya'da Juventus forması giydikten sonra Atalanta'ya transfer oldu. İki sezonluk Atalanta kariyerinde 70 maça çıkan Merih, 3 gol kaydetti.

Al Ahli, daha önce Edouard Mendy, Roger Ibanez, Franck Kessie, Allan Saint-Maximin, Riyad Mahrez ve Roberto Firmino gibi önemli isimleri kadrosuna katmıştı.

Merih Demiral, bonservisine en fazla para ödenen Türk futbolcu konumunda.

  • Sporting Lizbon-Alanyaspor: 3.5 milyon Euro
  • Alanyaspor-Sassuolo: 8.5 milyon Euro
  • Sassuolo-Juventus: 20 milyon Euro
  • Juventus-Atalanta: 25 milyon Euro
  • Atalanta-Al-Ahli: 20 milyon Euro


Senin için hazırladığımız haberler