Mercedes'in Hamilton teklifinde uçurum var!

18.01.2021 - 16:05 | Son Güncellenme: 18.01.2021 - 16:17

Tüm dünyanın merakla beklediği F1 pilotu Lewis Hamilton ile Mercedes takımı arasındaki yeni sözleşme görüşmelerinden olumlu haberler gelmiyor. Türkye Grand Prix'sinde 7. şampiyonluğunu elde eden ve efsane pilot Michael Schumacher'in rekorunu egale eden Lewis Hamilton, Mercedes'le ücret noktasında anlaşamıyor. Son olarak Ajansspor'un elde ettiği bilgilere göre tarafların arasındaki fiyat farklılığında uçurum var. Peki Mercedes, Hamilton'a ne kadar ücret teklif etti, Hamilton'ın talebi ne?

Mercedes'in Hamilton teklifinde uçurum var!

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de 7 kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton, Mercedes ile hala yeni sözleşme imzalamadı. Formula 1'de 2020 sezonunun ardından Mercedes takımıyla kontratı sona eren Hamilton, Mercedes ile yeni sözleşme için görüşmeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Ancak her iki tarafta henüz bir orta yol bulmuş değil.

Öte yandan Formula 1 yönetimine yakınlığıyla bilinen RaceFans'ın haberine göre Mercedes ile Hamilton sözleşmesinde miktarlar, biribirinden çok uzak.

Yer alan haberde, Mercedes F1 takımının ortağı Daimler şirketinin Hamilton'a 20 Milyon $'dan fazla ödemeyeceği iddia ediliyor. Büyük Britanyalı pilot Hamilton ise Alman takımı Mercedes'ten 60 Milyon $ talep edeceği söyleniyor.

Daimler, uzun kontrat süresine de karşı

Geçtiğimiz günlerde Mercedes, Hamilton'a yıllık 50 milyon euro'dan dört yıllık yeni kontrat teklif ettiği ve Hamilton da imzalamaya sıcak baktığı öne sürüldü. Ancak Mercedes'in ana şirketi Daimler, olası bir anlaşmaya engel oldu. İngiliz Daily Express'in Corriere della Sport'a dayandırdığı habere göre Mercedes'in ana şirketi Daimler, olası bir anlaşmaya engel oldu. Çünkü Daimler, Lewis Hamilton'ın dört yıllık anlaşma isteğine ve talep ettiği yüksek ücrete sıcak bakmıyor.

F1 Mercedes Petronas'ın 3 ortağı var

Formula 1'de son yıllarda aldıkları şampiyonluklarla amborgo koyan Mercedes Petronas takımının 3 ortağı bulunuyor. Bunlar Daimler AG, INEOS ve F1 takım patronu Toto Wolff olmak üzere üç hissedardan oluşuyor. Mercedes'in bu yıl %33.3'lük hissesini satın alan yeni ortağı olan Ineos ise Hamilton'ın maaş taleplerini karşılamaya yardımcı olmak ve Brackley merkezli ekipte kalmasını sağlamak için kontrat görüşmelerine müdahale etmeyi düşündüğü iddia ediliyor.

Genç yetenek George Russell bekliyor

Hamilton, bu ay 37 yaşına girdi ve eğer Mercedes ile dört yıllık sözleşme imzalarsa, kontratının sonunda 39 yaşına girmiş olacak.  Arkadan gelen genç yetenek George Russell ise kapılar, belli bir süre daha kapalı olacak.

2020 Formula 1 pilotların güncel maaşları

Lewis Hamilton (Mercedes)    40 milyon dolar
Sebastian Vettel (Ferrari)       30 milyon dolar
Max Verstappen (Red Bull)     25 milyon dolar
Daniel Ricciardo (Renault)      20 milyon dolar
Charles Leclerc (Ferrari)         10 milyon dolar
Valtteri Bottas (Mercedes)       8 milyon dolar
Carlos Sainz (McLaren)           8 milyon dolar
Sergio Perez (Racing Point)     8 milyon dolar
Romain Grosjean (Haas)         7 milyon dolar
Esteban Ocon (Renault)          5 milyon dolar

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler