Formula 1 Mercedes, Hamilton'ın yerine geçecek ismi resmen duyurdu!

31.08.2024 - 16:18 | Son Güncellenme: 31.08.2024 - 16:24

Son dakika formula 1 haberleri... Mercedes F1 takımı, İtalya Grand Prix'si öncesi Hamilton'ın yerine geçecek ismin Andrea Kimi Antonelli olduğunu duyurdu.

Formula 1 Mercedes, Hamilton'ın yerine geçecek ismi resmen duyurdu!

AJANSSPOR - HABER

Lewis Hamilton’ın Mercedes-AMG PETRONAS F1 Takımı’ndaki boş koltuğu doldu. 39 yaşındaki Formula 1 pilotu, bu yılın başlarında 11 yıl sonra takımdan ayrılacağını duyurmuş, yerine kimin geçeceği konusunda spekülasyonlar başlamıştı.

2024 İtalya Grand Prix’si öncesinde Mercedes, birçok kişinin merakla beklediği ismi açıkladı. Andrea Kimi Antonelli, 2025 sezonu için F2’den F1’e terfi etti.

Toto Wolff: "Heyecanlıyız"

Konuyla ilgili Mercedes Takım Patronu Toto Wolff yaptığı açıklamada “2025 sürücü kadromuz; deneyim, yetenek, gençlik ve tam anlamıyla ham hızı bir araya getiriyor. George ve Kimi’nin hem bireysel hem de ortak olarak takıma katacakları konusunda heyecanlıyız. Yeni kadromuz hikayemizin bir sonraki bölümünü başlatmak için mükemmel. Ayrıca genç programımızın gücünün ve yerli yeteneğe olan inancımızın bir kanıtı. George [Russell] dünyanın en iyi sürücülerinden biri olduğunu kanıtladı. Sadece hızlı, tutarlı ve kararlı değil aynı zamanda takım içinde güçlü bir lidere dönüştü” dedi.

Kimi Antonelli: "Çocukken hayalini kurduğum bir şeydi"

Kimi Antonelli ise, “George ile birlikte Mercedes F1 sürücüsü olarak ilan edilmek harika bir duygu. F1’e ulaşmak küçük bir çocukken hayalini kurduğum bir şeydi. Takıma, kariyerimde bana verdikleri destek ve duydukları inanç için teşekkür etmek istiyorum. Hala çok şey öğreniyorum ancak bu fırsata hazır hissediyorum” sözleriyle duygularını ifade etti.

Antonelli'nin kariyeri ve performansı

Antonelli, motor sporlarındaki hızlı yükselişi sürecinde 2019'da henüz 12 yaşındayken Mercedes'in programına katılmıştı. FIA Karting Avrupa ve WSK Euro şampiyonluklarının ardından tek koltuklu serilere geçiş yapan Antonelli, 2022'de ADAC ve İtalya F4 şampiyonluklarını kazandı. 2023'te Formula Bölgesel Avrupa şampiyonu olan Antonelli bu sene Formula 2'ye geçiş yaptı ve şu ana kadar 2 galibiyet elde etti.

Senin için hazırladığımız haberler