Mercedes, Çin'den özür diledi

20.11.2020 - 11:44 | Son Güncellenme: 20.11.2020 - 12:03

Formula 1 takımlarından Mercedes-AMG Petronas, Türkiye Grand Prix sonrası takım pilotlarından Valtteri Bottas'ın Çin hakkındaki açıklamaları nedeniyle özür diledi. İşte detaylar...

Mercedes, Çin'den özür diledi

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

2020 Formula 1 seonunun 14.yarışı olan Türkiye Grand Prix geçen hafta sonu gerçekleşti. Yapılan tarihi yarışta pilotlar, kaygan zemin ve yağıştan dolayı zor anlar yaşadı. Türkiye GP'de dört kez spin atan ve yarışı 14.sırada bitiren Mercedes pilotu Valtteri Bottas, yarış sonrası Çinle ilgili kullandığı sözlerden dolayı büyük tepki çekti.

Valtteri Bottas ne dedi?

Türkkiye Grand Prix sonrası şampiyonluk şansını kaybeden Mercedes pilotu Bottas'a "Takvimden bir gün silebilseydin, o gün bugün mü olurdu?" diye soruldu. Fin pilot Valtteri Bottas bu soruya karşılık, "Evet, bir bugünü bir de Wuhan'da birisinin yarasa yediği günü silerdim "ifadelerini kullandı.

Valtteri Bottas'ın bu ifadesi sonrası Çin basınında ve sosyal medyada büyük tepki çekti. Tepkilerin artması sonucunda F1 Mercedes-AMG Petronas takımı, Çin'in popüler sosyal ağı Weibo üzerinden bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada "Valtteri geçen pazar, şampiyonluk şansını kaybettiği zorlu ve hayal kırıklığı yaratan bir yarışı geride bıraktı. Bir TV röportajı verdi kimseyi kızdırmak gibi bir niyeti yoktu. Elbette Çin veya Çinli taraftarlara saygısızlık göstermedi. Valtteri Bottas aynı bizim gibi, her Çinli taraftarı önemseyen ve bu zor zamanlarda herkese sağlık dileyen ve aynı zamanda heyecan verici yarışlarla hepinizi memnun etmeye çalışan biridir" ifadelerini kullandı.

Daha önce de Red Bull pilotu Verstappen, Moğalistan'dan özür dilemişti

Formula 1'de Red Bull sürücüsü Max Verstappen, Portekiz Grand Prix'sinde Moğolistan halkına yönelik etik olmayan bir dil kullandığı için özür diledi. ( VERSTAPPEN'DEN MOĞALİSTAN HALKINA ÖZÜR )

 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler