Deniz Çoban, Halil Umut Meler'i Eleştirdi! "TFF Başkanını Dİkkate Almamış"

25.12.2022 - 10:28 | Son Güncellenme: 25.12.2022 - 10:49

Eski hakem Deniz Çoban, Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi 2-0 yendiği maçta görev yapan Halil Umut Meler'i eleştirdi. Çoban, Meler'in TFF başkanını dikkate almadığını söyledi.

Deniz Çoban, Halil Umut Meler'i Eleştirdi! "TFF Başkanını Dİkkate Almamış"

Katar 2022 Dünya Kupası'nın ardından kaldığı yerden devam eden Spor Toto Süper Lig, 2022'nin son büyük maçına sahne oldu. Geçtiğimiz gün Trabzonspor, evinde Fenerbahçe'yi konuk etti. Zorlu mücadele, ev sahibi Trabzonspor'un 2-0'lık galibiyeti ile sona erdi. Eski hakem Deniz Çoban, karşılaşmanın ardından maçın hakemi Halil Umut Meler'i değerlendirdi.

Bein Sports'ta yayınlanan Trio programında Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında oynanan mücadeleleri değerlendiren Deniz Çoban, Trabzonspor - Fenerbahçe maçının hakemi Halil Umut Meler'in birçok konuda doğru bir maç yönettiğini ifade etti.

Birkaç kart daha gösterebilirdi

Detaylı hakem performansı ve dev maçtaki kritik kararları anlatan Deniz Çoban, Halil Umut Meler'in verdiği kararların çoğunun doğru olduğunu belirtti. Deniz Çoban, Meler'in birkaç tane sarı kart gösterebileceğini fakat göstermediği bu kartların maçın gidişatına etki etmediğini vurguladı.

İlgini Çekebilir
Yapay zeka hata verdi! Tuhaf atama
Habere Git

"Maçın kontrolünü eline aldı"

Eski hakem Deniz Çoban, "Maçın hakemi Halil Umut Meler’in tecrübesini konuşturduğu bir maç oldu. Yerinde ve zamanında çaldığı düdükler ve çıkarttığı kartlarla maçın kontrolünü ilk dakikalardan itibaren eline aldı" ifadelerini kullandı.

"Göstermediği birkaç sarı karttan bahsedilebilir"

Değerlendirmesine devam eden Çoban, "Standardını maç boyu korudu. Belki göstermediği birkaç sarı karttan bahsedilebilir ama gösterilmeyen bu kartlar, maçın gidişatına etki edecek kartlar değildi" şeklinde konuştu.

"Meler, TFF başkanının bu açıklamalarını dikkate almamış gibiydi"

Halil Umut Meler'i bir konuda eleştiren Deniz Çoban, "Maçta Meler açısından olumsuz gördüğüm tek husus, kendisine toplu haldeyapılan itirazlara duyarsız kalmasıydı. Dünya Kupası için verilen arada, TFF başkanı bizzat bu itirazlara karşı katı tedbirler alınacağını ifade etmişti. Meler, TFF başkanının bu açıklamalarını dikkate almamış gibiydi" dedi.

İlgini Çekebilir
Olay sözler: Yenilginin bir numaralı sorumlusu Jesus!
Habere Git

Büyükekşi: "Hakemlerle ilgili konuşmaya yasak, konuşana ceza getiriyoruz"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, daha önce yaptığı açıklamasında "Oyunun taktiklerle, oyuncu performanslarıyla okunmasını istiyoruz. Bu da bir kalite getirir diye ümit ediyoruz. Hakemlerle ilgili konuşmaya yasak, konuşana ceza getiriyoruz. Başkan, teknik direktör, futbolcu, hakemle ilgili oyunun okunmasını istemiyoruz" demişti.

Hakeme itiraz edene 200 bin TL ceza

Öte yandan genişletilen FDT 38. Madde'nin 1. fıkrasında öncelikle hakemlere yönelik hangi davranışların cezalandırılacağı tanımlandı. "Bu talimat kapsamındaki kişilerin basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla hakemler ve diğer müsabaka görevlileri hakkında; bu kişilerin veya müsabakanın dürüstlüğüne veya tarafsızlığına gölge düşürmeye veya itibarsızlaştırmaya veya müsabaka görevlilerini etki altına almaya yönelik herhangi bir şekilde açıklamada, yorumda veya paylaşımda bulunmaları yasaktır" denildi.

Yasağa uymayanlara verilecek cezalar belirtildi. Açıklamada, "Birinci fıkrada yer alan yasağa uymayan kişilere Süper Lig için 200.000 TL, TFF 1. Lig için 100.000 TL, TFF 2. Lig için 50.000 TL, TFF 3. Lig için 25.000 TL, Gelişim ligleri, Kadın Ligleri ve Bölgesel Amatör Ligler için ise 10.000 TL para cezası verilir. Diğer kişilere ise Süper Lig için belirlenen para cezası verilir" ifadeleri yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler