Mehmet Özdilek, 4-0'lık Fenerbahçe-Başakşehir Maçını Değerlendirdi

29.09.2023 - 08:11 | Son Güncellenme: 29.09.2023 - 08:20

Fenerbahçe, Süper Lig'in 3'üncü haftasında erteleme maçında Başakşehir'i 4-0 mağlup etti. TRT Spor yorumcusu Mehmet Özdilek ise, karşılaşmayı değerlendirdi.

Mehmet Özdilek, 4-0'lık Fenerbahçe-Başakşehir Maçını Değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Süper Lig 3. hafta erteleme maçında Başakşehir’i çok rahat geçti. Sarı-Lacivertliler 12 maçlık galibiyet serisini 4-0'lık net galibiyetle 13’e çıkarttı. Sebastian Szymanski (2), Alexander Djiku ve Leo Duarte'nin (k.k) golleriyle kazanan Kanarya böylece ezeli rakibi Galatasaray'dan zirveyi geri aldı.

Karşılaşma sonrası teknik direktör ve yorumcu Mehmet Özdilek, TRT Spor'da karşılaşmayı değerlendirdi.

"Herkes takım olmuş"

Fenerbahçe'nin tam bir takım olduğunu ifade eden Özdilek, "Gireni çıkanı oynayanı oynamayanı herkes takım olmuş. Szymanski geri gelip top çıkarınca Livakovic'le bir sarılmaları var. Bu çok önemlidir. Temaslı oynamayı seviyor. Tam tersi rakip temaslı oynaması lazım bir şeyler yapabilmeniz için." dedi.

"Ceza sahasına en çok giren ikisi"

Yeni transferlerden Fred ve Szymanski'ye ayrı bir parantez açan Özdilek, "Fenerbahçe temaslı oynuyor, rakip sahada set oyununu oynuyor, pozisyon üretiyor ve golle de sonuçlandırıyor. Orta sahada Fred ve Szymanski müthiş destek yapıyorlar. Beklerin arkalarına, stoperlerin arasına koşuları çok iyi. Ceza sahasına en çok giren ikisi, bunun da karşılığını alıyorlar." dedi.

İlgini Çekebilir
Buldozer Fener!
Habere Git

"Başakşehir, geçen seneden daha da geriye gitti"

Çağdaş Atan yönetimindekİ Başakşehir'i de değerlendiren Özdilek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başakşehir'in 2-3 sene önceki dönemini düşünüyoruz ama onlar da geçen seneden daha da geriye gitti. Fenerbahçe'ye karşı oynarken orta sahanız çok dirençli olmanız lazım. Berkay ve Aleksic'le cevap veremezsiniz buna. Piatek ve Pelkas var ileride ki biri çıktı 30'da. Top kapıp Serdar ve Deniz'le çıkmaya çalış ama bekler de öyle bir çalıştı ki onları geriye itti."

"25. dakikada Livakovic'i gördük"

Fenerbahçe'nin ofansif olarak etkisine dikkat çeken Özdilek, "25. dakikada Livakovic'i gördük. O zamana kadar tek kale maç gibiydi zaten. İyi futbol iyi futbolcularla oynanıyor, ofansif gücü Fenerbahçe'nin inanılmaz etkili." dedi.

"Şimdi Fenerbahçe bunu yaptı"

Fenerbahçe'nin Galatasaray gibi 4 yıl üst üste şampiyon olduğu gibi bir kadro kurduğunu dile getiren Özdilek, "Fenerbahçe yeni bir kadro oluşturdu, oluştururken teknik adam olarak kafada takımı oluşturursunuz. Maksimum 1-2 oyuncu değiştirirsiniz ama önce oyunu bir oturtmanız lazım. Şimdi Fenerbahçe bunu yaptı. Galatasaray'ın 4 yıl üst üste şampiyon olduğu dönem, bizim Beşiktaş'la 3 yıl üst üste olduğu dönemde oyun oturtulmuştu ve başarı da böyle geldi." dedi.

"Taraftarın seyredeceği oyuncu sayısı fazla"

Sarı lacivertli taraftarın, oynanan oyunu beğendiğini ifade eden Özdilek, "Tribüne gittiğin zaman bir oyuncuyu izlemeye gidersin. Takımla birlikte bir isim söylersin. Tribünlerin her maç dolmasının nedeni taraftarın seyredeceği oyuncu sayısının fazla olması." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler