Mehmet Özdilek'ten Beşiktaş, Süper Lig, Şampiyonluk Açıklaması

09.01.2024 - 14:17 | Son Güncellenme: 09.01.2024 - 14:21

Son dakika spor haberi: Beşiktaş'ta seçim öncesinde başkan adayı Serdal Adalı'nın sportif direktörü olarak açıkladığı Mehmet Özdilek'ten siyah-beyazlı takım, Süper Lig ve kariyer planlaması hakkında açıklama geldi. Detaylar haberimizde...

Mehmet Özdilek'ten Beşiktaş, Süper Lig, Şampiyonluk Açıklaması

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş'ta seçim sürecinde başkan adayı Serdal Adalı'nın sportif direktörlük görevi için anlaşma sağladığı Mehmet Özdilek gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Özdilek; Beşiktaş'taki son durum, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı ve kariyer planlaması hakkında konuştu.  

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Mehmet Özdilek, "Beşiktaş'ın tarihindeki en fazla katılımın olduğu seçim oldu. Bu bir yarış herkesin amacı Beşiktaş'a hizmet etmek. Serdal Adalı'yla birlikte seçimi girdik, Hasan Bey (Arat) seçimi kazandı. Bence kazanan Beşiktaş oldu. Beşiktaş'ta geçmişten gelen bir süreç var. Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay, Serdar Topraktepe ve şu anda Fernando Santos geldi. Beşiktaş'ın tarihinde 18 haftada 4 hoca değişikliği yoktur. Beşiktaş kaotik bir ortamdan geçti ve şu anda Fernando Santos geldi. Fernando Santos tecrübesiyle bu süreci tolere edecektir. Fernando Santos'un tek handikabı Süper Lig'i tanımaması ancak Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba ona yardımcı olacaktır" dedi ve ekledi: 

"Hiçbir transfer öne çıkmadı"

"Teknik direktörlerin işi büyük camialarda hiç kolay değil. Beşiktaş geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında başarılı bir dönem geçirdi. Bu sezon başında ise uyum süreci ve transfer dönemi uzun sürdü. Beşiktaş her zaman doğal şampiyonluk adayıdır. Ancak yapılan transferlerden öne çıkan hiçbir isim olmadı. Transferde çıtayı yükseğe çıkarmış iki takım Fenerbahçe ve Galatasaray'la da mücadele etmek işini zorlaştırıyor"

"Serdal Adalı'nın teklifini Beşiktaş için kabul ettim"

Futbol direktörlüğü görevini Beşiktaş olduğu için kabul ettiğini söyleyen Özdilek, "2002 yılında futbolu bıraktım. Teknik direktörlük kariyerimde kısıtlı imkanlarla iyi işlere imza attık. Durumu iyi olan takımlardan da teklif gelmedi. Teknik direktörüm ancak futbol direktörlüğü teklifini Beşiktaş için kabul ettim. Beşiktaş bizi biz yapan en büyük değerdir. Beni ikna eden Beşiktaş oldu. Beşiktaş denildiği zaman bizim için akan sular durur" ifadelerini kullandı.

"Şampiyonu derbiler belirler"

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendiren Mehmet Özdilek, "Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan kaybetmesi çok zor ihtimal. Çünkü oyuncu havuzları çok geniş. Anadolu takımları içerinde hangi maçlar Fenerbahçe ve Galatasaray'ı kim zorlar diyorsunuz ancak Kayserispor'u Fenerbahçe farklı geçiyor, Adana Demirspor diyorsun oyuncu değişimi yaşıyor. Bence bu sezon şampiyonu derbiler belirleyecek" diye konuştu ve ekledi:

"En beğendiğim iki isim Kenan Yıldız ve Arda Güler"

"Bizim dönemimizdeki gibi 10 numaralar kalmadı. Olsa zaten alacaklar. (Gülerek) Şu anda beni en çok heyecanlandıran iki futbolcu Kenan Yıldız ve Arda Güler. Arda sakatlık süreci geçirdi ancak çok daha iyi yerlerde olacağını düşünüyorum"

"Ben de "Enzo Scifo'dan daha Şifomsu" benzetmesine çok güldüm"

Sosyal medyada gündeme gelen "Enzo Scifo'dan daha Şifomsu" benzetmesiyle ilgili olarak ise Özdilek, "Videoyu ben de izledim. Çok güldüm. Teşekkür ederim" diye konuştu

Senin için hazırladığımız haberler