Mehmet Demirkol'dan Süper Lig devinin yıldızı için olay iddia! "Ben satılıyor diye duydum"

12.08.2024 - 14:27 | Son Güncellenme: 12.08.2024 - 14:51

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, sezona Samsunspor galibiyetiyle başlayan Beşiktaş ilgili flaş bir iddiada bulundu. Demirkol siyah beyazlı takımın yıldız futolcusuyla ilgili "Ben satılıyor diye duydum" ifadelerini kullandı.

Mehmet Demirkol'dan Süper Lig devinin yıldızı için olay iddia! "Ben satılıyor diye duydum"

AJANSSPOR - HABER

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi Youtube kanalında Beşiktaş'ın gündemini değerlendirdi. Demirkol, siyah beyazlı kulüple ilgili flaş bir ayrılık iddiasında da bulundu.

İşte Mehmet Demirkol'un açıklamaları:

"Van Bronckhorst'u çok beğeniyorum ve akıllı buluyorum"

Beşiktaş - Samsunspor karşılaşmasını değerlendiren Demirkol, "Samsunspor iyi organizasyon yapan bir takım. Transfer yapamadılar ama hoca değişti. Samsunspor'u beğendim. Hava nemli ve zemin kötü. Beşiktaş için çok çok iyi bir galibiyet. Fenerbahçe ve Galatasaray oradan 2-0'lık skorla çıkamayabilirdi. Van Bronckhorst'u çok beğeniyorum ve akıllı buluyorum. Bronckhorst 'Ben bu orta saha ile topu alamam' durumunun farkında. Semih'in şahane pası ve Rafa'nın bitiriciliği biten pozisyonu başından itibaren izlemek lazım. Semih'in pası rastgele bir pozisyon değil. Van Bronckhorst bu kadro üzerinde 'Ben kontra oynamam lazım, ben direkt oyun oynamam lazım' kararını bu kadro özelinde vermiş. Van Bronckhorst elindeki malzemeye uygun oyun oynatıyor. Bu yeter mi, yetmez. Ama kim hazır ki... Galatasaray hazır mı? Geçen sezonun şampiyonu, hemen hemen aynı kadroyla oynuyor. Hazır bir görüntü mü veriyor. " dedi.

"Muçi satılıyor diye duydum"

Rafa Silva'nın Beşiktaş için çok ciddi ciddi bir yatırım olduğunu kaydeden ünlü yorumcu, "İnanılmaz bir para harcandı. Ama karşılığı var. Bir de olmadığını düşün. Kriz. Muçi de mesela benzer bir kriz var gibi duruyor. Öyle bir yatırım yaptığın adam oynayacak. Hele böyle bir orta saha eksikliği varken... Orta sahada oyunu kuramıyorken... Muçi'nin rol paylaşımında Rafa Silva ile aynı bölgede oynamasıyla ilgili ise Demirkol, "Daha genç oyuncu dönüşür ne var. Semih nasıl santrfordu sola geçti işte. Ama galiba olmuyor. Galiba ayrılacak. Ben satılıyor diye duydum. Ciddi bir kaynaktan da duydum. Gidiyor ayrılıyor diye. Ben işlenecek bilecek, gelişebilecek bir oyuncu olduğu kanatindeyim. Ama öyle durmuyor." ifadelerini kullandı.

"Hadziahmetovic'in yarlığına şaşırdım"

Amir Hadziahmetovic'in Çaykur Rizespor'a kiralık gönderilmesine de çok şaşırdığını kaydeden Mehmet Demirkol, "Kendisi istemiş galiba. Şu orta saha kadrosu içinde bu kadar çabuk gözden çıkarılabilecek bir oyuncu değil bence. Benim ekstra beğendiğim bir oyuncu. Acaba sakatlık sonrası iyi mi dönmedi. Rize için çok iyi transfer." şeklinde konuştu.

"Necip, İskoçya, Hollanda ve ya İngiltere'de olsa heykelini dikerlerdi"

Necip Uysal'ın performansına da değinen Demirkol, "Necip, İskoçya, Hollanda ve ya İngiltere'de olsa heykelini dikerlerdi. Biz bu adamları istemiyoruz. Milli takıma niye çağrılmadı diyen birisi Beşiktaş'ta niye oynuyor diye de söyleniyor. Beşiktaş'ın kalite seviyesi Necip'i dışarıda bırakacak kadar değil. Beşiktaş her sene orta sahaya ve defansa Necip'in iki katı seviyede ya da bir buçuk katı seviyede potansiyelli bir oyuncu getirmiyor. Dünya kadar hoca geldi gitti ama hepsi Necip'i oynatıyor. Demek ki senin kadro kaliten Necip'i dışarıda bırakacak seviyede değil. Omar Colley, Necip'in çok çok üzerinde bir oyuncu değil. Beşiktaş'ın alt yapısı son dönemlerde iyi çalışmasına rağmen Necip'in oynadığı bölgelere adam çıkaramıyor. Necip'in ne günahı var? Necip çıkınca sanki yerine kaliteli bir adam çıkacakmış gibi düşünüyoruz. Öyle bir şey yok. Kadro kaliten iyi olsa Necip zaten kendisi ben burada oynayamam der. Necip, Beşiktaş'ın efsane kadrosunda bile vardı." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler