Mehmet Demirkol'dan Mourinho'ya: "İsmail Kartal bunu düşünmezdi"

19.08.2024 - 18:27 | Son Güncellenme: 19.08.2024 - 19:58

Fenerbahçe, Süper Lig'de Göztepe ile berabere kaldı. Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü İsmail Kartal ve Jose Mourinho arasındaki farktan bahsetti.

Mehmet Demirkol'dan Mourinho'ya: "İsmail Kartal bunu düşünmezdi"

AJANSSPOR - HABER

Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'nin Göztepe karşısında aldığı beraberliği Socrates Dergi YouTube kanalında değerlendirdi.

"Mourinho en çok bunun üzerine çalışıyor"

Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'nin en büyük sorununu şu sözlerle ifade etti: "Fenerbahçe'nin çözemediği bir sorunu var. Bence Mourinho da en çok bunun üzerine çalışıyor. Bağışıklık sisteminde sorun var. Hiçbir şey yokken kendine bir dert buluyor. Lille maçlarında uzatmalarda gol yiyorsun, Göztepe maçında gol yiyorsun, Adana Demirspor maçında da yiyordun."

"Bunun en büyük sebebi"

"Oyunun son bölümünde düşüyor Fenerbahçe. Oyun yoğunluğu düşüyor. Bunun en büyük sebebi de Fred'in yokluğu. Fred'in yerine, yanına bir oyuncu bulması lazım Fenerbahçe'nin. Bu yüzden de Mourinho çok fazla deneme yapıyor. Torreira mesela savunmada fark ediyor, Rafa Silva hücumda ediyor ama Fred her yere etki ediyor."

"Ben de soruyorum Mourinho'ya"

Fenerbahçe'nin, Göztepe karşısındaki performansını değerlendiren Demirkol, "Oyuna bakarsak bence Mourinho şöyle bir analiz yaptı: 'Göztepe iyi savunma yapıyor dolayısıyla zorlanabiliriz. 2 santrfor ile çıkayım, topu da alayım uzun oynarım' diyor. Göztepe'nin pres yapmasını istedi bence. Bu oldu mu sonunda oldu. Ama 2-0'dan sonra rakibin moralini kırman lazım. Yüreklendirmemen lazım. Bu rölanti oyunda şaşırtıcı bir şey yapman lazım.

Burada herkesin sorduğu soruyu ben de soruyorum Oğuz Aydın neden yok? Deparlı bir oyuncu neden yok? Üçüncü bir gol morali tamamen düşürürdü. Bunu yapamadı Mourinho." şeklinde konuştu.

İsmail Kartal ve Mourinho'nun farkı

Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü İsmail Kartal'ın ve Jose Mourinho'nun farkından şu sözlerle bahsetti: "Ben biliyorum ki İsmail Kartal, 2. haftada 32. haftayı düşünmeyecek. Ama Mourinho bunu da düşünüyor. Oyuncuların istediği maksimum değerde veri vermesi lazım ona ki bütün sezonu istediği seviyede geçirsin. Bu olabilir. İkinci yarıda yaptığı hamleler benim de içime sinmedi çünkü."

Senin için hazırladığımız haberler