Mehmet Demirkol’dan Montella'ya eleştiri: "Forvet ve değişiklikler..."

07.07.2024 - 16:45 | Son Güncellenme: 07.07.2024 - 16:51

EURO 2024 Çeyrek Finali’nde Türkiye, Hollanda’ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Mücadelenin ardından ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, A Milli Takım ve Montella hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Demirkol’dan Montella'ya eleştiri: "Forvet ve değişiklikler..."

AJANSSPOR-HABER

EURO 2024 çeyrekfinalinde Türkiye, Hollanda’ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Mücadelenin ardından ünlü yorumcu Mehmet Demirkol değerlendirmelerde bulundu. Gutenmorgan programında açıklamalarda bulunan Demirkol, A Milli Takım ve Vincenzo Montella hakkındaki pozitif ve negatif noktalara değindi.

"Hollanda’yı da geçebilirdik ama olmadı"

EURO 2024 turnuvasının daha iyi olabileceğini ama başarılı olduğunu düşünen Demirkol, ‘’Bu şampiyonaya pozitif taraflardan bakacak olursak bence çok iyi bir noktaya denk geldik. Hedefi vurduk. Almanya ve Portekiz ile aynı noktada ayrıldık. Bu kalite takımlarla aynı seviyede elendik. Hollanda’yı da geçebilirdik ama olmadı’’ dedi. 

"Forvet oynatılmaması durumuna benim de laf ettiğim anlar oldu"

Montella’nın turnuva boyunca santrforsuz oynamasının eleştirilmesine farklı bir bakış açısıyla yaklaşan Demirkol, "Forvet oynatılmaması durumuna benim de laf ettiğim anlar oldu fakat şöyle bir durum var. Biz 8 gol attık. Fransa atamadı daha. Fransa’nın golü yok nerdeyse. 

"Bayıldığımız, öldüğümüz, bittiğimiz İspanya bile kolay gol atamıyor"

İngiltere’nin 2 golü mü ne var. Herkesin çok az golü var. Herkes çok zor gol atıyor. Bayıldığımız, öldüğümüz, bittiğimiz İspanya bile kolay gol atamıyor. Santrforumuz yok okey olmalı bence de ama 8 gol atmış bu takım" diye belirtti. 

"Değişikliklerde biraz geç kaldık"

Büyük kalp kırıklığı yaşadığını ama hocaya saygı duyulması gerektiğini belirten Demirkol, "İlk 60 dakika çok iyi oynadık. Bütün kanallarını tıkadık Hollanda’nın. Detaylarda kaybettik. Değişikliklerde biraz geç kaldık. Montella, Avusturya maçında da bu gecikmeyi yapmıştı.

"Kimi oyundan alacaksın santrfor eklemek için?"

Mevzu sürekli forvet muhabbetinden dönüyor ama düşünürsen kimi oyundan alacaksın santrfor eklemek için, orta sahadan kimi eksilteceksin. Oyunun ilerleyen dakikalarında santrfor alınmalıydı ama hocanın bir planı vardı ve buna saygı duymalıyız’’ şeklinde görüşlerini belli etti.

Senin için hazırladığımız haberler