Mehmet Demirkol'dan Milli Takım yorumu: ''O isim soru işaretiydi...''

19.06.2024 - 00:48 | Son Güncellenme: 19.06.2024 - 00:59

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin Gürcistan'ı yenerek turnuvaya galibiyetle başlamasının ardından Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'de yorumlarda bulundu.

Mehmet Demirkol'dan Milli Takım yorumu: ''O isim soru işaretiydi...''

AJANSSPOR HABER

A Milli Futbol Takımımız, Euro 2024'e galibiyetle başladı. Grubun ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup etti. Maçtan hemen sonra ise ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'ye açıklamalarda bulundu. İşte Demirkol'un maç yorumu ve detaylar...

''En büyük soru işareti oydu''

Samet'in performansı hakkında açıklamalarda bulunan Mehmet Demirkol, ''Bugün inanılmaz bir taraftar vardı. Hiç panik yaptırmadılar. Şahane destek verdiler. Maçın adamı olarak Samet Akaydın’ı söyleyeceğim. Olağanüstü oynadı ve müdahaleleri hep yerinde. İlk 11 açıklandığı zaman en büyük soru işareti oydu ama çok soğukkanlı ve sakin oynadı. Mert Müldür, şahane bir gol attı. Yağmurlu bir hava olmasa bir golü daha olacaktı.'' dedi.

''Hakikaten çok değişik bir adam''

Kaptan Hakan Çalhanoğlu'na övgüler dizen Demirkol, ''Hakan Çalhanoğlu takımı mükemmel yönetti.'' dedi.

''Gürcüler de maçtan sonra elini sıktı''

Arda Güler'in performansı hakkında konuşan Mehmet Demirkol, çok şanslı olduğumuzu söyledi. Demirkol, ''Arda star mı, süperstar mı, megastar mı, ultrastar mı, gigastar mı bilmiyorum… Hakikaten çok değişik bir adam. Tabii ki eksiği yok mu var ama Messi’yi koşturmuyorlardı.'' dedi. Arda’yı da koşturmamak lazım. Arda’yı rahat ettirecek bir düzen lazım. ‘Oyundan çıksa mı acaba’ derken 28 metreden gol attı. Tam o hizadaydık. Ayağından çıktığı anda gol olduğu belli. Herkes biliyor gol olacağını. Henüz 19 yaşında. Kafamdaki tüm soru işaretleri bitti bugün. Barış Alper’de çok iyi oynadı ama Arda Güler gerçek bir 9 numara ile oynasa gol kralı yapar. Arda, gol attıktan sonra yabancı gazeteciler birbirine baktı ne oluyor diye. Maç bittikten sonra bütün Gürcü oyuncular elini sıktı. Çok şanslıyız ona sahip olduğumuz için.'' dedi.

''Sıkıntıları hep çözen oyuncu oldu''

Karşılaşmayı değerlendiren ünlü yorumcu, ''Portekiz’in stoperlerini çok iyi ileriye çıkarmasından dolayı Barış Alper’in yine santraforda başlayacağını düşünüyorum. Samet çok çok iyiydi. Abdülkerim ikinci yarı iyiydi ama ilk yarı kendi standartında değildi. Orkun da kendi standartlarında değildi. Ferdi, Barış ve Mert mükemmeldi. Kenan çok iyiydi daha basit oynayabileceği yerlerde ayakları dolandı. Hakan’ın özellikle altını çiziyorum. Sıkıntıları hep çözen oyuncu oldu. Uzun zamandır böyle hissetmiyorum. Bu takıma kendimi çok yakın hissediyorsun. Gruptan çıktığımızı söyleyebiliriz. Çıkamamız için tuhaf skorların olması gerek. Gerçekten Gürcistan kötü bir takım değil. Zor bir maçtı bizim için. Rakibin güçlü yönlerini sonra gördük ama ayakta durduk. Tekrardan Samet’e teşekkür ediyorum çok iyi oynadı.'' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler