Mehmet Demirkol öve öve bitiremedi: "Mukayese edilmez, tren gibi"

16.09.2024 - 16:09 | Son Güncellenme: 16.09.2024 - 16:26

Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın Rizespor galibiyetini yorumladı. Demirkol, Sarı-Kırmızılı takımın yıldızını öve öve bitiremedi. İşte Demirkol'un sözleri...

Mehmet Demirkol öve öve bitiremedi: "Mukayese edilmez, tren gibi"

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig'in 5'inci haftasında Galatasaray, sahasında Çaykur Rizespor'u 5-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı. Socrates Dergi YouTube kanalında yorumlarda bulunan Mehmet Demirkol, Sarı-Kırmızılı futbolcuya övgüler yağdırdı.

"Torreira'ya bırakması başına iş açar"

Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Gabriel Sara'nın performansında bahseden Demirkol, "Geçen seneki istatistiklerine de bakıldığında bunu yapabildiğini gösteriyordu. Ama yine de Galatasaray'ın özellikle Avrupa maçlarında oranın savunma yönünü sadece Torreira'ya bırakması başına iş açar. Okan hoca da orta sahayı üçlemez gibi duruyor ama" yorumunda bulundu.

"Yunus ile ilgili temel problem fazla çaba"

Mehmet Demirkol, Yunus Akgün'ün ise temel probleminin fazla çaba olduğunu belirtti ve daha sakin olup yetenekleri göstermesi gerektiğini ifade eitti.

Demirkol, "Yunus Akgün çabalıydı. Yunus ile ilgili temel problem fazla çaba. Halbuki oyunu oynaması lazım. Yeteneğini göstermesi lazım. Daha sakin olup, nedir yetenekleri onu göstermesi lazım. Bu aslında kendini oraya değer görmekten geçiyor. Biraz sakin olsa bence yeterli bir oyuncu" dedi.

"Mukayese edilmez. Tren gibi"

Mehmet Demirkol, Sarı-Kırmızılıların Kolombiyalı savunmacısı Davinson Sanchez'den ise övgüyle bahsetti. Davinson'u trene benzeten Demirkol, "Şu anda bence yapılması gereken ilk şey Davinson'un sağlıklı kalmasını sağlamak. Çok farklı. Sadece savunmayı değil orta sahayı da değiştiriyor. Özellikle Türkiye'de, klasik 4-2-3-1'lerde o 1'i yok ediyor. Mücadele etmen mümkün değil. Abdülkerim çok iyi, Nelsson çok iyi ama Davinson bambaşka. Mukayese edilmez. Tren gibi" şeklinde konuştu.

Galatasaray karnesi

Galatasaray, Davinson Sanchez'i geçtiğimiz sezon Tottenham'dan 9.5 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattı.

Galatasaray'da 34 maça çıkan 28 yaşındaki stoper, 4 gol ve 2 asistlik performansa imza attı.

Senin için hazırladığımız haberler