Mehmet Demirkol, Fenerbahçe - Galatasaray derbisini değerlendirdi

18.09.2024 - 22:01 | Son Güncellenme: 19.09.2024 - 08:15

Spor haberleri... Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak dev derbiyi değerlendirdi.

Mehmet Demirkol, Fenerbahçe - Galatasaray derbisini değerlendirdi

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'de geride kalan 5 haftanın ardından 6.haftada oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray derbisi için geri sayıma geçildi. Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'de gündeme dair yorumlarda bulundu.

"Derbide belirleyici Okan Hoca olur"

Derbi hakkında yorumlarda bulunan Demirkol: "Ben derbide Okan Hocanın belirleyici olacağını düşünüyorum. Galatasaray iyi bir ön alan baskısı oynuyor ama geçen sene bunu Kadıköy’de Fenerbahçe’ye karşı tercih etmedi. Okan Hocanın oyunu nasıl kabul edeceğini nasıl çizeceği çok belirleyici olacak.

Ön alan baskısı Galatasaray’ın elindeki en önemli gücü ama bunu Young Boys'a karşı yapamadı. Ben, derbi maçında Galatasaray’ın ikinci bölgede baskı yapacağını düşünüyorum.

"Mourinho maçı öldürmeye çalışır"

Eğer Okan Buruk baskıyı bu şekilde yaparsa Mourinho maçı öldürmeye çalışır. 'Madem böyle yapıyorsun ben de yavaş yavaş oynuyorum o zaman hücum merkezini geriye çekiyorum' diyebilir. Kasımpaşa maçının ikinci yarısındaki oyundan 'memnun değilim' vesaire dedi ama ben memnun olduğu kanaatindeyim.

Sağ bek belirleyici olur

Bu yüzden maçın çok sıkıcı olacağı konusunda bir endişem var. Ben Mourinho’nun yerinde olsam Galatasaray’ın ön alan baskısı yapmasını isterim. Fenerbahçe’nin sağ bekte kimi tercih edeceği de çok belirleyici tabii ki. Erken bir gol İşi güzelleştir" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler