Mehmet Demirkol: "Galatasaray taraftarları bu yüzden seviyor onu"

18.03.2024 - 14:26 | Son Güncellenme: 18.03.2024 - 14:33

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Youtube kanalında dün saat 16:00'da oynanan Kasımpaşa - Galatasaray karşılaşmasını yorumladı. İşte tüm detaylar.

Mehmet Demirkol: "Galatasaray taraftarları bu yüzden seviyor onu"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Ligi'nin 30. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'yı 4-3 mağlup eden Galatasaray, 81 puana yükseldi ve liderliğini sürdürdü. Mehmet Demirkol, karşılaşma hakkında "Kasımpaşa, Galatasaray'ın tüm defolarını iyi çalışmış ve boşluklara topu hemen attılar. Sami hocayı kutlamak lazım, çok iyi futbol oynadılar" yorumunu yaptı.

"Sezon genelinde en kötü maçı"

Sarı kırmızılıların sezon içinde ligde oynadığı en kötü maç olduğunu söyleyen Demirkol, "Galatasaray'ın sezon genelinde en kötü maçı diyebiliriz bu maç için. Hatayspor maçı kazandı ama Kasımpaşa kadar etkili oynayamadılar" dedi.

"Galatasaray winnerlığını iyi kullandı"

Galatasaray'ın soğukkanlı kaldığını söyleyen 54 yaşındaki yorumcu, "Galatasaray'ın şampiyonluk yarışlarında son ana kadar soğukkanlı kalabiliyor ve bu maçta da öyle yaptılar. 3 gol yemek ve onun üstünden kalkabilmek çok iyi. Genetiğinden gelen winnerlığını iyi kullandı Galatasaray" ifadelerini kullandı.

"Taraftarlar bu yüzden seviyor onu"

Galatasaray'ın Kasımpaşa'yı 4-3 mağlup ettiği maçta; kendi kalesine atan, rakip kaleye 2 gol atan ve penaltı kaçıran Mauro Icardi hakkında konuşan tecrübeli isim, "Icardi bu tarz şeylerden çıkıyor. O yüzden Icardi ve taraftarlarda bu yüzden seviyor onu. Kimse topu ayağından boş yere çıkarmadı, kaliteli ve hızlı değişti topun yeri Galatasaray kazandı" diye konuştu.

"Başkanların futboldan gelen kişilerden olması lazım"

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur'un maç sonu açıklamaları hakkında yorumlarda bulunan Mehmet Demirkol, "Maç kazanıldığında her şey bitiyor. Başkanların, futboldan gelen kişilerden olması lazım. En azından halka konuşanların, sahada oynamış kişilerden olması lazım. Trabzonspor'da sahaya çıkmayan veya çıkmayacak olan bir insan gider 'Federasyon bakalım şapkadan nasıl bir tavşan çıkaracak' der" cümlelerini kullandı.

"Amaçları kaos çıkarmak"

Futboldan anlamayan kişilerin futbolun başında yer olmasının zararlarını ifade eden Demirkol, "Futboldan anlamayan kişiler başta olunca maç tatil edilmez. Bunu da anca futboldan anlamayan, Tanju Çolak'ı gördüğü yerde tanımayan Mehmet Büyükekşi maçın bu şekile gelmesine vesile olur. Federasyon başkanı Şenol Güneş olsaydı sence bu maçın ortamı böyle mi olurdu? Amçları kaos çıkarmak" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler