EURO 2024'te Türkiye - Avusturya mücadelesini Mehmet Demirkol yorumladı

03.07.2024 - 01:07 | Son Güncellenme: 03.07.2024 - 01:14

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale kalmasının ardından Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'de yorumlarda bulundu.

EURO 2024'te Türkiye - Avusturya mücadelesini Mehmet Demirkol yorumladı

AJANSSPOR HABER

A Milli Futbol Takımımız, Euro 2024'teki üçüncü galibiyetini aldı. F Grubunu iki galibiyetle tamamlayan Milliler son 16 turunda Avusturya’yı 2-1 mağlup etti ve çeyrek finale yükselmeyi başardı. Maçtan hemen sonra ise ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'ye açıklamalarda bulundu. İşte Demirkol'un maç yorumu ve detaylar...

“Top tutamadık”

Maç içerisinde Türkiye’nin önde top tutamadığından bahseden Demirkol: “Önde biraz daha top tutabilseydik ne güzel olurdu ama yapamadık. Avusturya küçümsenecek bir rakip değil. Kulüp takımı gibi oynuyorlar. Ralf Rangnick kendine çok güveniyor. İstediği oyuncuyu istediği yerde oynatıyor. Oyun olarak karşılık alıyor. Bize karşı da Hollanda’ya karşı da Fransa’ya karşı aldılar.

Türkiye çok konuşulacak

Avusturya gibi bir takımı saf dışı bırakmak büyük iş. Türkiye çok konuşulacak. Bizim Çocuklar yarın dünya basınına baktıklarında yaptıkları işin büyüklüğünü daha iyi anlayacaklar ama bu galibiyetin ardından 'Biz Avrupa’nın en iyisiyiz' dememek gerekir.

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen açkladı: “Daha önce hiç olmadı”
Habere Git

Lig olsa Avusturya 5-6 basamak üzerimizde bitirir

Eğer Avusturya ile bir lig maratonunda rakip olsaydık 5-6 basamak üzerimizde bitirirdi ama bu bir eleme maçı. Eleme maçları böyle oynanır.  Çok iyi kurgulanmış ve psikolojik olarak hiç dağılmadan tamamlanmış bir maç bu. Biz çok gerildik. Televizyon başındakilerde gerilmiştir muhtemelen ama tribünde hiç inancımı kaybetmedim” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler