Mehmet Büyükekşi ve Servet Yardımcı, Merih Demiral için bilerek lobi yapmadı iddiası

08.07.2024 - 16:01 | Son Güncellenme: 08.07.2024 - 16:18

Merkez Hakem Kurulları'nda 3 dönem görev yapan Ali Kunak, Merih Demiral'e verilen ceza ve 18 Temmuz'daki TFF seçimleriyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Mehmet Büyükekşi ve Servet Yardımcı, Merih Demiral için bilerek lobi yapmadı iddiası

"Ceferin göreve geldiğinden bu yana Türkiye hep mağdur edildi"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın konuğu olan Kunak, ''Milli takımımız turnuva boyunca hâkemler tarafından mağdur edildi. Turnuvada 5 maç oynadık. Hakemlerin bizim lehimize verdiği hatalı karar yok denecek kadar az. Türk'ün Türk'ten başka dostu yok. Merih Demiral'e uygulanan ceza bunun bir göstergesi. UEFA Başkanı Alexander Ceferin, çok milliyetçi. Kendi ülkesi ya da yandaşı olan ülkelere yönelik bir hata olduğunda hemen müdahale ediyor. Ama Ceferin göreve geldiğinden bu yana Türkiye hep mağdur edildi. 2021'da Avrupa Şampiyonası finallerinde Londra'da Ceferin Cüneyt Çakır ve ekibinin maç yönetmesini engelledi. Çünkü Cüneyt Çakır, Ceferin'in ülkesi Slovenya maçında bir penaltı vermedi. UEFA'da hâkem atamalarına bizzat Ceferin müdahil oluyor. Uyuşturucu kullanırken basılan hakem Vincic'i nasıl koruduğu da açık kaynaklarda yazılı." dedi.

"Mehmet Büyükekşi ve Servet Yardımcı, Merih için lobi çalışması yapmadı"

UEFA İcra Kurulu'nda bulunan Servet Yardımcı'nın Milli Takım'a yapılan haksızlıklara sessiz kaldığını kaydeden Kunak, "Merih Demiral'le ilgili soruşturma Çarşamba günü açıldı. Ceza kararı Cuma günü açıklandı. Bu süre içerisinde Mehmet Büyükekşi ve Servet Yardımcı ne yaptı. 'Haksız bir ceza' diye demeç veriyorlar. TFF, Ceferin seçilsin diye Türk cumhuriyetlerinin oylarını Ceferin'e taşıdı. Ceferin bunlara rağmen bize düşmanlık yapıyor. UEFA'da işler illegal gidiyor. Ceferin disiplin kuruluna müdahele ediyor. Mehmet Büyükekşi ve Servet Yardımcı kolkola mücadele verseydi, Merih Demiral'e verilen ceza ortadan kalkardı. Şimdi konuşulan şu, Servet Yardımcı, Türk milli takımı güçsüz kalırsa federasyon yıpranır, seçimde benim önüm açılır diye düşünüyor. Bundan dolayı UEFA'da gerekli çalışmayı yapmadı. Mehmet Büyükekşi de Merih ceza alırsa ben yıpranmam, Servet Yardımcı UEFA'da, o yıpranır diyerek lobi faaliyetinde bulunmadı. Bunlar ortadaki iddialar. Bu iddialarda yüzde 1 bile doğruluk payı varsa bu yüz kızartıcı suçtur. Durum böyleyse ne Büyükekşi ne Yardımcı federasyonun önünden dahi geçmemeliler. Bireysel menfaatleri için ülke çıkarlarını gözardı ediyorlarsa yazıklar olsun. UEFA bize büyük düşmanlık yaptı." şeklinde konuştu.

"Büyükekşi, UEFA'da kulis yapmak yerine, yeni dönem yönetim kurulu çalışması yapıyormuş"

Ali Kunak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mehmet Büyükekşi, 18 Temmuz'daki seçimde aday olacak. Perşembe akşamı Alman Bild gazetesi Merih Demiral'e 2 maç ceza verildi diye haber yaptı. TFF, hayır biz daha savunmamızı yapmadık' dedi. Ama o saatlerde Büyükekşi, UEFA'da kulis yapmak yerine, İstanbul'da kurmaylarıyla birlikte Galataport'ta yeni dönem yönetim kurulu çalışması yapıyormuş. Büyükekşi seçim için çalışmalarını yapıyor. Tabii ki Cumhurbaşkanından izin alması lazım.  Şu anda Cumhurbaşkanı ne Servet Yardımcı'ya ne de Mehmet Büyükekşi'ye yol açtı. Her iki aday da Cumhurbaşkanı'ndan olur almadan açıklama yapamaz. Göksel Gümüşdağ, TFF seçimlerinde çok etkili. Kendisi ve çevresindeki kulüpler seçimde büyük rol oynayacak. Seçim 2 aday arasında kalırsa Göksel Gümüşdağ, Servet Yardımcı başkan olmasın diye Mehmet Büyükekşi'yi destekleyecek. Büyükekşi bu işi iyi yapıyor diye değil, Yardımcı seçilmesin diye destek verecek."

Senin için hazırladığımız haberler