Mehmet Büyükekşi kararını verdi! Önümüzdeki hafta…

07.07.2024 - 14:09 | Son Güncellenme: 07.07.2024 - 14:10

TFF'de 18 Temmuz’da yapılacak seçimli genel kurul öncesi mevcut Başkan Mehmet Büyükekşi kararını verdi. Büyükekşi'nin kararını önümüzdeki hafta resmen açıklaması bekleniyor.

Mehmet Büyükekşi kararını verdi! Önümüzdeki hafta…

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Türkiye, EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda’ya 2-1 kaybederek turnuvaya veda ederken, şimdi gözler 18 Temmuz’da yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Genel Kurulu’na çevrildi. Aday olup olmayacağı merak konusu olan mevcut Başkan Mehmet Büyükekşi, son kararını verdi.

Devam kararı aldı

1 Mayıs’ta alınan seçim kararının ardından kulüplerle sıkı bir görüşme trafiğine giren Büyükekşi’nin görevine devam etmek istediği öğrenildi. Adaylık konusunda kararını veren Büyükekşi’nin önümüzdeki hafta resmi açıklamasını yapması bekleniyor.

Başkanlara Almanya daveti

Mehmet Büyükekşi yönetimindeki Türkiye Futbol Federasyonu, Euro 2024 son 16 turunda Avusturya ile oynanan karşılaşmada kulüp başkanlarına yapılan davetle de dikkatleri çekti. Profesyonel liglerde mücadele eden 136 kulübün başkanı Avusturya maçı için Almanya’ya davet edilirken, seyahat ve konaklama ücretlerinin TFF tarafından karşılanacağı bildirilmişti. 

Sinyali vermişti

Mehmet Büyükekşi, dün oynanan Hollanda maçının ardından da adaylık sinyallerini vermişti. Büyükekşi, TRT’ye yaptığı açıklamada, “Bizim hedefimiz bundan sonra yarı finale çıkabilmek, final oynamak olmalı. Bizim de zaten hedefimiz onlar. Bundan sonra inşallah yeni turnuvalara yelken açacağız” sözlerini kullandı. 

Ailesi istemiyordu

Mehmet Büyükekşi, Haziran ayında yaptığı açıklamada ailesinin adaylığına sıcak bakmadığını ifade etmişti. Ailesinin TFF başkanlığına devam etmesini istemediğini belirten Büyükekşi, "Ailem istemiyor. Zamanı gelince bırakacağım. Koltuğa yapışmadım. Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası nihai kararımı vereceğim. Türk futbolunun gelişmesi için gecemizi gündüzümüze katıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler