Mehmet Büyükekşi: "Beşiktaş maçını 2-1 kazanacağız"

06.11.2020 - 13:48 | Son Güncellenme: 06.11.2020 - 14:08

Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş maçı, Marius Sumudica, yayıncı kuruluş krizi ve Kulüpler Birliği Başkanlığı hakkında konuştu. Mehmet Büyükekşi, "Sumudica ile yollarımızı ayırmayacağız. Beşiktaş maçını kazanacağız. İçimden geçen skor 2-1" dedi. İşte detaylar...

Mehmet Büyükekşi: "Beşiktaş maçını 2-1 kazanacağız"

Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi gündeme dair özel açıklamalar yaptı.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Mehmet Büyükekşi, "Yeni sezonda kolay kolay yenilmeyen bir takımımız var. Sadece ligin ilk haftasında Galatasaray deplasmanında mağlup olduk. Devamında oynanan 6 maçtan da puan çıkarmayı başardık. Tek sıkıntımız kazanabileceğimiz maçlardan 1'er puan ile ayrılmamız oldu. 7 hafta bitti ve 5 beraberliğimiz var. Son iç saha maçında kazanmıştık, yine kazanmak istiyoruz. Beşiktaş'a saygı duyuyoruz, değerli ve kıymetli bir takım ama kazanan taraf biz olmak istiyoruz. Gönlümden geçen skor 2-1, maçı 2-1 kazanırız diyorum." dedi.

Sumudica'dan memnun olduklarını söyleyen Başkan Büyükekşi, "Sumudica ile yollarımızı ayırmayacağız. Marius Sumudica'nın performansından memnunuz. Süper Lig'deki ilk sezonumuzu 8. sırada tamamladık. Bu sene de onun istediği doğrultuda transferler gerçekleştirdik. Hocamıza ve takımımıza güveniyoruz. Kendisi maçları idare ederken maçı yaşayan bir isim. Bazı hareketleri kamuoyu tarafından yanlış anlaşılıyor. Kültür farklılıklarından kaynaklı bir durum diye düşünüyorum. Rakip takımların yöneticileri hocamızla ilgili yakışıksız konuşmuştu. Biz bugüne kadar hiçbir rakibimizin hocasını, yöneticini veya oyuncularını eleştirmedik. Hocamız hakkında yakışıksız bir açıklama yapılınca da, biz de 'Hocamız sahipsiz değildir' açıklamasını yaptık." diye konuştu.

Mehmet Büyükekşi sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Covid-19 belası tüm takımları olumsuz etkiledi. Taraftarlar tribüne gelemiyor. Sponsor olabilecek firmalar ekonomik olarak dikkatli adım atmaya çalışıyor. Yayıncı kuruluş konusunda ciddi sıkıntılar var. Kur artışı son bir yılda çok ciddi seviyede artış göstermiş durumda. Kulüplerin giderleri önemli bir oranda artış gösterirken, gelirler düştü. Özetle gelir yok, masraf çok. 2020-2021 sezonu kulüpler için çok yıpratıcı bir şekilde devam ediyor. Yayıncı kuruluş konusunda bize gelen net bir bilgi yok."

"Kulüpler Birliği'ne başkan olmam için zamanında bir teklif gelmişti. Ben de kabul etmeyeceğimi belirtmiştim. Şu anda başarılı bir isim Kulüpler Birliği'ne başkanlık yapıyor. Mehmet Sepil Başkanı destekliyoruz. Benim başkan olmak gibi bir düşüncem yok. A Milli Takım'a futbolcu göndermeyi çok istiyoruz. Çok sayıda futbolcumuzun milli takımlarda yer alması bizi onurlandırır ve gururlandırır. İnşallah önümüzdeki dönemlerde başarılı olan oyuncularımız ay yıldızlı formayı giyerler."

Gaziantep FK - Beşiktaş maçı saat kaçta hangi kanalda?

Gaziantep FK - Beşiktaş maçı bu akşam saat 20.00'de başlayacak.

Mücadele beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Karşılaşmada Yaşar Kemal Uğurlu düdük çalacak.

Senin için hazırladığımız haberler