Medipol Başakşehir’in Rakibi Gent'i Yakından Tanıyalım

25.02.2023 - 08:17 | Son Güncellenme: 25.02.2023 - 08:23

Başakşehir haberleri... Medipol Başakşehir’in UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 turundaki Belçikalı rakibi Gent'i yakından tanıyalım. İşte detaylar...

Medipol Başakşehir’in Rakibi Gent'i Yakından Tanıyalım

Aleyna GÜRGEN - AJANSSPOR

UEFA Konferans Ligi Son 16’daki temsilcimiz Medipol Başakşehir’in rakibi Belçikalı ekip Gent oldu. Eşleşmenin ardından Belçika’nın en köklü spor kulüplerinden biri olan Gent futbolseverlerin merak konusu oldu. 

Karabağ’ı eledi

Gent bu sezonki Avrupa kupalarına UEFA Avrupa Ligi play-off turundan katıldı. Mavi-beyazlı ekip Kıbrıs Rum Kesimi takımlarından Omania Nicosia’ya karşı çıktığı iki maçı da 2-0 kaybetti ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde devam etti. Belçikalı takım İrlanda’nın Shamrock Rovers, Norveç’in Molde, İsveç’in Djurgarden ve Azerbaycan’ın Karabağ ekiplerinin bulunduğu F Grubu’nda yer aldı. Grubu 2. sırada tamamlayan ekip son 16 play-off turunda Azerbaycan’dan Karabağ ile karşılaştı. Maçı penaltı ile kazanan Gent’in rakibi Medipol Başakşehir oldu. 

Başakşehir’i Antwerp’e sormaları yeterli

Belçika’nın HLN gazetesinin aktardığı bilgilere göre Medipol Başakşehir rakibi Gent için çetin ceviz ve Gent’in bunu Antwerp’e sorması yeterli. Başakşehir geçtiğimiz yıl UEFA Konferans Ligi play-off’larında Antwerp ile eşleşmişti. İlk karşılaşmayı 3-1 kazanan ekip ikinci maçta Antwerp ile 1-1 berabere kaldı. 

İlgini Çekebilir
Fatih Terim'in ekibindeydi, yeni takımı belli oldu!
Habere Git

“Başakşehir sağlam bir takım”

Gent’in teknik adamı Hein Vanhaezebrouck ekibinin Son 16’da Başakşehir ile eşleşmesi üzerine rakip ekip hakkında şunları söyledi: “Antwerp’ten açıkça daha iyi olan, sağlam bir takım. Futbol oynamadaki kolaylıklarından etkilendim.”

UEFA Kupası’nda çeyrek finale çıktılar

Başakşehir’in Son 16’daki Belçikalı rakibi Gent şimdiye kadar ki en büyük Avrupa başarısını 1991-1992 sezonunda yaşadı. 91-92 UEFA Kupası’nda çeyrek finale yükselen Gent o sezonki kupa kazananı Ajax ile karşılaştığı maçı 3-0 kaybetti. 

Ligde zirveden uzak kaldı

Belçika Pro Lig’de mücadele eden Gent performansı ile zirveden uzakta. Ligdeki 26. haftanın ardından 42 puan elde eden mavi-beyazlı ekip sahaya çıktığı son 4 maçta yalnızca 1 galibiyet alabildi. Gent ligin lideri Genk’in 21 puan gerisinde yer alıyor. 

İlgini Çekebilir
5. şampiyonun borcu 771 milyona dayandı
Habere Git

Ligde ilk kupa 8 yıl önce geldi

1989-1990 sezonundan beri ülkesinin bir numaralı liginde mücadele eden Belçikalı ekip Gent ilk şampiyonluğunu 2014-2015 sezonunda yaşadı. 

Ekibin değeri 67 milyon Euro

Teknik adam Hein Vanhaezebrouck önderliğinde yönetilen ve kadrosunda 28 futbolcu bulunan Gent’in oyuncularının toplam değeri 67 milyon 400 bin Euro. 7 oyuncusu milli takımlarında forma giyen Belçikalı ekibin yaş ortalaması 25,8. Mavi-beyazlı ekibin en genç oyuncusu değeri 750 bin Euro olan 17 yaşındaki futbolcu Malick Fofana iken en yaşlı oyuncuları ve net değerleri ise şu şekilde:

  • Vadis Odjidja-Ofoe: 34 yaşında, 1 milyon Euro
  • Sven Kums: 34 yaşında, 600 bin Euro
  • Laurent Depoitre: 34 yaşında, 500 bin Euro
Senin için hazırladığımız haberler